Chinese knoflookexport tot en met oktober met 32,3% gestegen

China heeft in de eerste 10 maanden van 2020 ongeveer 1,7 miljoen ton verse en gekoelde knoflook geëxporteerd. Dat is een stijging van bijna 422.000 ton of 32,3% ten opzichte van de 1,3 miljoen ton die China in dezelfde periode vorig jaar exporteerde.

Uit internationale handelsgegevens over knoflook blijkt dat China in de maand oktober ongeveer 180.000 ton allerlei soorten knoflook heeft geëxporteerd met een waarde van ruim 156 mln euro. Er werd ruim 154.000 ton verse en gekoelde knoflook geëxporteerd, een stijging van 14,5% ten opzichte van de 134.600 ton in oktober 2019. De exportwaarde van deze soorten knoflook bedroeg ongeveer 109 mln euro, dat is 11,6% minder dan in oktober 2019.

In oktober volgde een nieuwe golf van orders uit overzeese markten nadat de feestelijke periode rond de Chinese Nationale Dag [1 oktober, 2020] en het Mid-Autumn Festival [1 oktober, 2020] werd afgesloten. Indonesië is nog steeds de grootste importeur van Chinese knoflook. De vraag vanuit landen in Zuidoost-Azië, Zuid-Azië, West-Azië en Zuid-Amerika nam toe. Chinese knoflookverwerkende fabrieken zijn weer begonnen met de aankoop van knoflook en de vooruitzichten op de exportmarkt blijven er goed uitzien.

Sommige overzeese markten hebben maatregelen genomen om de tweede coronagolf aan te pakken. Deze maatregelen zijn van invloed op de reguliere exportprocedures voor knoflook, maar het effect van deze maatregelen op de Chinese bedrijven blijft in dit stadium nog onzeker. China heeft een sterke concurrentiepositie op de internationale knoflookmarkt. De regelmatige vraag van binnenlandse en buitenlandse kopers is deze maand sterk. En speculanten hebben zich op de knoflookmarkt begeven, wat de prijs nog verder opdrijft.

Bron: 51garlic.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven