Jost Rebhorn: "Ik heb een bewogen en kleurrijk leven"

Het oudste gezicht van de groothandelsmarkt Stuttgart

Jost Rebhorn is een oud gezicht op de groothandelsmarkt in Stuttgart. Hij blikt terug op een kleurrijk leven. Meermaals heeft hij bij motorsportwedstrijden gewonnen, reed hij in een Formule 1 auto en liep marathons.

Wie de 81-jarige Jost Rebhorn bij wil houden, heeft een goede conditie nodig, snelle benen en wat auto betreft voldoende pk onder de motorkap. Want de directeur van Rebhorn Fruchtimport Gesellschaft is – zowel zakelijk als in zijn vrije tijd – graag veel onderweg en houdt van uitdagingen. "Ik heb een bewogen en kleurrijk leven“, zegt de vader van vier kinderen van drie vrouwen zonder er omheen te draaien tegen de krant 'Cannstatter Zeitung'.


De voorgevel van het bedrijf op de groothandelsmarkt in Stuttgart. / Foto: Rebhorn Fruchtimport

Familiebedrijf in de derde generatie
Sinds vijfenvijftig jaar geleden runt hij het familiebedrijf in de derde generatie. "We zijn het oudste bedrijf op de groothandelsmarkt. Mijn grootvader heeft het in 1906 opgericht“, vertelt Jost. Hij is binnen het bedrijf groot geworden, heeft als jongere meegewerkt in het bedrijf van zijn ouders: kratten vol groenten en fruit van de vrachtwagen laden, klanten bedienen bij de stand aan de Karlsplatz en hij herinnert zich ook hoe een medewerker aan de Schlossplatz met de kiepwagen te snel de hoek om reed. De kiepwagen kiepte om en de sinaasappelen verdeelden zich over het hele plein.

"De passanten waren blij met het fruit uit Italië dat in deze naoorlogse tijd zeldzaam was“, zegt Jost lachend. Zijn ouders hadden zich vroeg op groenten, fruit en zuidvruchten gespecialiseerd. "Ons succesrecept is dat we sinds decennia waarde hechten aan de beste kwaliteit“, zegt Jost. Vooral eigenaren van goede retailzaken en gastronomen horen tot zijn vaste klanten. Voor hen is hij ook nog op zijn leeftijd van 81 jaar dagelijks ter plaatse. "Ik ben om 1 uur aanwezig, adviseer de klanten, werp een blik op de producten en onderhoud contact met leveranciers.“

Großmarkt-Umtrieb
Probleemloos wisselt hij met een vrouw een paar Italiaanse zinnen uit, spreekt Spaans, Frans en Engels vloeiend en kan met charme in iedere taal onderhandelen. Zelden verlaat hij voor 13 uur de groothandelsmarkt. Hij heeft de drukte op de groothandelsmarkt nodig. Hij heeft dat van jongs af aan geleerd. "Voordat ik het bedrijf van mijn ouders overnam, heeft mijn vader mij naar Zuid-Frankrijk en Italië gestuurd om te leren.“

Voor meer informatie:
Rebhorn Fruchtimport GmbH
Jost Rebhorn
Langwiesenweg 30 
70327 Stuttgart 
Telefoon: 0711/48075-0
Fax: 0711/48075-40
E-mail: rebhorn@fruchtimport.de
https://www.fruchtimport.de//startseite-58.html  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.