Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco houdt 300 winkels 24 uur per dag open

Amazon en Reliance strijden om Indiase markt
Jeff Bezos en Mukesh Ambani, twee van de rijkste mensen ter wereld, staan lijnrecht tegenover elkaar in een strijd om de lucratieve retailmarkt van India. Amazon en Reliance Industries zijn verwikkeld in een rechtszaak, die mogelijk verstrekkende gevolgen gaat hebben voor de Indiase retailsector. Amazon beschuldigt de voormalige partner Reliance van contractbreuk omtrent de overname van de retailtak van Future Group. De winnaar van deze rechtszaak, die binnenkort zal worden afgerond, zal een voorsprong krijgen om beter aan de behoeftes van de meer dan een miljard Indiase consumenten tegemoet te kunnen komen.
Bron: reuters.com 

VK: Tesco houdt 300 winkels 24 uur per dag open
Tesco gaat in de aanloop naar de kerstdagen bij meer dan 300 winkels in het eigen netwerk openingstijden hanteren van 24 uur per dag. De openingstijden zullen gelden van 14 december tot kerstavond. De overige winkels zullen een uur eerder open gaan, van 5 uur 's morgens tot 11 uur 's avonds.
Bron: retailgazette.co.uk 

Pinduoduo wil meer financiering voor bezorgmogelijkheden
Pinduoduo heeft plannen onthuld voor een financieringsronde van tot US$ 6,1 mld (€ 5,1 mld). Het geld wordt voor een deel gebruikt om de thuisbezorgmogelijkheden voor versproducten verder uit te breiden. De concurrentie binnen het betreffende Chinese marktsegment is fel. Ook zullen de logistieke kosten van de plannen van Pinduoduo hoog zijn. Pinduoduo maakt echter gebruik van een model waarbij telers aan consumenten worden gekoppeld, dat het bedrijf meer concurrerend vermogen kan geven.
Bron: reuters.com 

Noord-Ierland: M&S waarschuwt voor schaarste binnen assortiment
Marks & Spencer heeft in Noord-Ierland gewaarschuwd voor schaarstes bij 15% van de producten in het eigen assortiment. De reden hiervan is de Brexit. Vanaf 1 januari al Noord-Ierland een onderdeel blijven van de EU, terwijl de rest van het Verenigd Koninkrijk zijn lidmaatschap terug trekt. De EU hanteert strenge regelgeving omtrent welke voedingsmiddelen in de gemeenschappelijke markt mogen worden geplaatst. De onderhandelingen tussen de EU en het VK over hoe deze regels moeten worden toegepast met betrekking tot Noord-Ierland zijn nog steeds in volle gang. Dit onderwerp staat los van de overige onderhandelingen over handel tussen de EU en het VK en zal daarom niet direct opgelost kunnen worden met een handelsovereenkomst.
Bron: bbc.com 

Franse toezichthouder beboet Carrefour-ketens
De Franse instantie CNIL heeft boetes opgelegd aan twee dochterondernemingen van Carrefour. De boetes komen samen neer op een totaal van € 3,05 mln. Carrefour France en de financiële dienstverlener Carrefour Banque hebben de privacywetgeving van de EU overtreden. De twee bedrijven hebben op de eigen sites verzuimd om voldoende informatie aan klanten te geven omtrent klantenprogramma's en het aanvragen van creditcards. Ook wordt niet duidelijk aangegeven hoe lang Carrefour France de persoonsgegevens van zijn klanten bewaart. Volgens de toezichthouder is de periode van vier jaar die door het bedrijf wordt gehanteerd onnodig lang. De boetes komen samen neer op een totaal van € 3,05 mln.
Bron: reuters.com 

FamilyMart Taiwan verbetert assortiment van opwarmmaaltijden
Nu wegens het coronavirus meer consumenten in Taiwan thuis dineren, heeft de Taiwanese tak van FamilyMart zijn aanbod aan opwarmmaaltijden verbeterd. De buurtwinkelketen werkt hiervoor samen met twee gerenommeerde chefs. Taiwan geldt als een belangrijke regio voor FamilyMart. Na Japan is dit de grootste markt van de keten, met een netwerk van meer dan 3.500 winkels. Binnen Taiwan is FamilyMart de tweede grootste buurtwinkelketen. Het bedrijf zoekt continu naar manieren voor een verbeterde bedrijfsvoering en speelt continu in op veranderend consumentengedrag.
Bron: retailanalysis.igd.com 

VK: Sainsbury's maakt reserveringen voor kerst nu mogelijk
Sainsbury's maakt het vanaf nu mogelijk om tijdsvensters voor thuisbezorging tijdens de kerstdagen te reserveren. Klanten kunnen zich op de site van Sainsbury's aanmelden om tijden te reserveren. In tegenstelling tot andere supermarkten gaat Sainsbury's de tijdsvensters gespreid aanbieden. In eerste instantie kan er alleen voor 20 december worden gereserveerd, waarna er dagelijks nieuwe tijdsvensters  opeen-volgende dagen bijkomen. 
Bron: liverpoolecho.co.uk 

Slovenië: Mercator heeft netto verlies van € 69 mln
De Sloveense retailgroep had over de eerste negen maanden van het huidige fiscale jaar ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar een toename in omzet van 2,1% tot € 1,6 mld. In diezelfde periode had de retailgroep ook te maken met een netto verlies van € 69 mln. Een herwaardering van de vastgoedportfolio van Mercator heeft naar eigen zeggen geleid tot een toename in eigen vermogen, maar tegelijkertijd ook tot een vermindering in winst. De groepsomzet van de kernactiviteiten steeg met 3,9% tot € 1,3 mld. De bruto winst bleef met € 126,3 mln gelijk staan.
Bron: sloveniatimes.com 

Lidl en Kaufland verbeteren digitale capaciteiten
Schwarz Group, het moederbedrijf van Lidl en Kaufland, gaat in het begin van 2021 nieuwe oplossingen op basis van cloudtechnologie inzetten. Lidl werkt aan een reorganisatie van zijn IT- en digitale afdelingen, om zo meer te kunnen focussen op de digitale ontwikkeling bij de eigen winkels. Kaufland heeft onlangs de online markt plaats real.de overgenomen, waarmee de eigen capaciteiten verder worden vergroot. Schwarz Group wil met behulp van de nieuwe cloudtechnologie beter concurreren met Microsoft en Amazon Web Services (AWS). De oplossingen zijn ontwikkeld door STACKIT, een eigen merk van Schwarz Group voor IT-services. . In mei 2020 nam Schwarz het IT-bedrijf Camao IDC over, waardoor meer van 70 tech-specialisten bij Schwarz konden worden ondergebracht.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Canada: Sobeys verstrekt bonussen aan werknemers in lockdown
Sobeys is van plan om opnieuw bonussen uit te keren aan werknemers in locaties waar wegens COVID-19 sprake is van een lockdown. Het moederbedrijf van de supermarktketen, Empire Company Limited, heeft aangegeven dat de bonussen worden verstrekt in Manitoba, Toronto en Peel Region in Ontario. Het stijgende aantal gevallen van COVID-19 in deze gebieden hebben geleid tot het tijdelijk sluiten van niet-cruciale ondernemingen. Per week krijgen de betreffende werknemers afhankelijk van het aantal werkuren en de duur van de lockdown een bonus van tussen de CA$ 10 en CA$ 100 (tussen de € 6,46 en € 64,58). Empire gaat ervan uit dat door dit initiatief per kwartaal ongeveer voor CA$ 5 mln (€ 3,2 mln) aan extra kosten zullen worden gemaakt, hoewel dit afhankelijk is van enige nieuwe lockdownmaatregelen.
Bron: canadiangrocer.com 

Publicatiedatum: