Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exclusieve lancering Magic Star bij Edeka

Per direct kunnen de consumtnen bij Edeka Südwest zich op een nieuw appelras in de fruitschappen verheugen. Dit nieuwe ras scoort punten met haar smaak, een lange houdbaarheid en daarnaast het sociale en ecologische engagement van Edeka Südwest en de telers.

Magic Star is één van de nieuwe rassen waar de telers uit de Duitse regio Bodensee grote hoop op vestigen. Het ras wordt exclusief voor Edeka geteeld en wordt vanaf november 2020 aanvankelijk bij Edeka Südwest onder het regionale merk 'Unsere Heimat – echt & gut' verkocht. Tijdens de verkoopstart staat er circa 60 ton voor de verkoop ter beschikking. Vanaf het komende seizoen volgen verdere regio's van Edeka.


Oogstrijpe Magic Star aan de Bodensee met een aansprekende rode kleur

Gedurende meerdere seizoenen aan de PoS verkrijgbaar
Met haar aantrekkelijke uiterlijk en diepe donkerrode kleur spreekt Magic Star aan. Een mooie intensieve kleur wordt door de consument vaak als smaakindicatie gezien die aanzet tot aankoop. Voor teeltadviseur Arthur Müller (Marktgemeinschaft Bodenseeobst eG) is de kwaliteit in de teelt doorslaggevend om de consumenten een smaakbeleving te bieden en hen uiteindelijk aan te sporen het product opnieuw te kopen.

Terwijl bij veel appelrassen bij een langere bewaring de kwaliteit en beschikbaarheid schommelen, behoudt het innovatieve appelras Magic Star het hele jaar door haar knapperigheid, lekkere bite en sappigheid. Dit is belangrijk om – zoals typisch is voor een merkproduct – de consument iedere keer dezelfde smaakbeleving te bieden. Magic Star laat zich in het bijzonder goed bewaren en zal daarom op de lange termijn gedurende meerdere seizoenen in de verkoopschappen te vinden zijn.

Partnerschap met Edeka Südwest: grote vraag vanuit de telerskant
Teeltadviseur Arthur Müller van de Marktgemeinschaft Bodenseeobst eG is blij met het gemeenschappelijke project contractteelt en ziet hierin een nieuwe manier om in de toekomst handfruit te telen. In het hardfruitsegment is dit contractmodel, met een gegarandeerde afname door de handel, nog niet wijdverbreid. In de kassenteelt maakt men daarentegen al lang gebruik van dit partnerschappelijke arrangement.

De regionale contractteelt biedt de telers uit de regio Bodensee een economisch perspectief voor de lange termijn. Deze sociale verantwoordelijkheid, die Edeka Südwest voor de telers op zich neemt, is volgens afdelingsleider groenten & fruit Stefan Heinzmann het puntje op de i binnen het Magic Star-project. De grote vraag vanuit de telerskant om deel uit te willen maken van het Magic Star-partnerschap, spreekt voor het hoge wederzijdse vertrouwen in het project.

Raphael Janitschek, groenten- en fruitinkoper van Edeka Südwest (links), en Stefan Heinzmann, afdelingsleider groenten en fruit bij Edeka Südwest, zijn volledig overtuigd van de smaak van het ras.

Schurftresistentie
Maar ook met het oog op ecologische aspecten is Magic Star duurzaam: één van de grootste teeltuitdagingen aan de Bodensee is het voorkomen van aantasting van de appelen door schurft. Doordat dit ras schurftresistent is, hoeft men duidelijk minder gewas-beschermingsmiddelen te gebruiken. Ook de korte transportafstanden tussen telers, verpakkingsstations en de handel sparen het milieu.


De materialen voor de plasticvrije Magic Star-verpakking worden uit duurzame, FSC-gecertificeerde bosbouw afgenomen en zijn volledig recyclebaar.

Voor meer informatie:
www.obst-vom-bodensee.de 

Publicatiedatum: