VK: Nieuwe kant-en-klare groenten verwerkingslijn voor Troy Foods

Door de voltooiing van een vierde faciliteit in Yorkshire heeft groenten-, salade- en mayonaiseproducent Troy Foods zijn activiteiten nu uitgebreid. Ondersteund door een investering van £500.000 (ruim 557.000 euro) van NPIF - Mercia Debt Finance, zal de nieuwe volledig operationele faciliteit naar verwachting meer dan 20 nieuwe banen opleveren.

Het terrein van 30.000 m2 in Lofthouse, Wakefield, is bedoeld voor vers bereide kant-en-klare groenten, zoals wortelen en kruidige aardappelen, die rechtstreeks aan de detailhandel en de foodretail worden geleverd.

De nieuwe faciliteit is goedgekeurd door BRCGS (British Retail Consortium Global Standards) en beschikt over een volledig uitgeruste verwerkingsinstallatie met aparte werkruimten en koelopslagvoorzieningen. Het heeft de capaciteit om 1.000 ton groenten per week te verwerken, het equivalent van 700.000 retailverpakkingen per week.

James Kempley, directeur van de groep: "Deze laatste investering markeert een nieuwe belangrijke stap in onze ambitieuze vijfjarenvisie voor Troy Foods om de grootste leverancier van bereide groenten te worden in alle sectoren, inclusief B2B, kant-en-klare maaltijden, foodservice en retail. We zijn nu al de grootste producent van B2B-groentensalades in het Verenigd Koninkrijk en de grootste leverancier van merksalades."

"De toevoeging van een vierde vestiging in de regio vergroot onze capaciteit, waardoor we onze klanten een nog grotere keuze aan bereide groenten kunnen bieden met de introductie van onze lijn van kant-en-klare producten. Als familiebedrijf van de vierde generatie in Yorkshire, met een erfgoed van bijna 100 jaar, zijn we er trots op dat we het bedrijf blijven ontwikkelen zonder onze waarden en tradities uit het oog te verliezen."

Bron: thebusinessdesk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven