Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pascale Begoulle, SIKIG:

"Franse kiwi-oogst kleiner dan verwacht"

De Franse kiwi-oogst is in volle gang. Bij SIKIG gaat de afzet over een week van start. “We zijn erg blij met de kwaliteit. We oogsten kiwi's met een hoge brixwaarde. De Franse telers zijn echter wel teleurgesteld in de kwantiteit. In alle teeltgebieden is de opbrengst namelijk kleiner dan verwacht,” vertelt Pascale Begoulle van SIKIG.

Pascale legt uit dat verschillende factoren verantwoordelijk zijn voor het uiteindelijk kleiner worden van de opbrengst. “In sommige teeltgebieden was de hitte van afgelopen zomer hiervan de belangrijkste oorzaak. In andere gebieden was de bestuiving niet optimaal verlopen. Weer andere teeltgebieden hadden te lijden onder de gevolgen van eerdere overstromingen. Verder bevatte de grond lang niet altijd voldoende voedingsstoffen en dat had weer gevolgen voor de wortels van de kiwibomen.”

De opbrengst van de Franse oogst is net zo klein als die van de Italiaanse oogst. “Gezien de goede kwaliteit van de kiwi's en de beperkte aantallen zullen de prijzen dus op een hoger niveau beginnen dan vorig jaar, al was vorig jaar ook een jaar met minder beschikbare kiwi's en hoge prijzen.

Er is nu al sprake van een interessante vraag. We hebben bovendien het gevoel dat de voorraad Zespri kiwi's bijna uitgeput is en dit zal onze onze positie op de Franse markt alleen maar verstevigen.”

Pascale voegt hier nog aan toe dat kiwi's door de coronacrisis op dit moment zeer gewilde producten zijn. “Kiwi's zijn rijk aan vitamine C. Vitamine C helpt het immuunsysteem versterken. Bovendien zijn kiwi's heel natuurlijke, lokaal geteelde producten.

Bij de start van de lockdown in maart/april explodeerde de vraag. We rekenen er voor dit seizoen niet op, maar we denken dat een groot deel van de consumenten extra veel aandacht zal schenken aan het consumeren van vooral gezonde producten.

Ondanks de hoge prijzen hebben we daarom vertrouwen in de afzet. We hopen ook dat de hoogte van de prijzen zal helpen om de extra kosten te kunnen betalen. De opbrengst is kleiner, dus de kosten per kilo zijn hoger. "

Voor meer informatie:
SIKIG
Pascale Begoulle
Vaste telefoon: + 33 (0)5 58 73 22 34
Mobiele telefoon: + 33 (0) 82 68 43 50
[email protected]  
www.kiwi-france.com  

Publicatiedatum: