Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geofur

Het seizoen van de Veneto radicchio komt tot leven

"De nachtvorst van de laatste periode, samen met het temperatuurverschil tussen dag en nacht, geven onze radicchio een kwaliteit die we al jaren niet meer hebben gezien. Alle soorten radicchio zijn zeer krokant en intens van kleur. Door de lage temperaturen kan het product geleidelijk aan rijpen, zodat er geen pieken van overdadige groei zijn, zoals dat in 2019 gebeurde. Kortom, op het gebied van kwaliteit kunnen we zeker niet klagen," zegt Cristiana Furiani, eigenaar van Geofur.

Geofur flowpacks met radicchio

De verkoop daarentegen is minder spannend: "De markt staat niet stil, maar is ook niet euforisch. De consumptie is niet hoog door de onzekerheid van het moment. Bij twijfel doen gezinnen één aankoop minder dan één meer. Gelukkig hadden we de teelt op een verstandige manier gepland en nu hebben we geen overtollig product: Alles wat binnenkomt, wordt in zeer korte tijd verkocht, dus de klant heeft altijd verse producten."

Geofur exporteert ook naar buitenlandse markten, die tevens stilaan meer reageren. "Er is ook veel aandacht voor Radicchio di Verona met het BGA-keurmerk, ook een product van het werk dat het consortium al enige jaren verricht. De artikelen over dit product in de media in de afgelopen maanden hebben daar zeker bij geholpen," vervolgt Cristiana.

Cristiana Furiani benadrukt dat de radicchio in flowpack een succes is. In de verpakking wordt een receptenboekje gevoegd met nuttige tips voor het gebruik van radicchio in de keuken. "Het is een service die we aan de consument geven. We zijn ervan overtuigd dat deze recepten hen zullen stimuleren om onze radicchio te kopen," concludeert Cristiana.

Voor meer informatie:
Cristiana Furiani
OP Geofur 
Via Gallese, 17
37045 Legnago (VR), Italië
+39 442 641 344
[email protected]
www.geofur.it

Publicatiedatum: