Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Problemen met sortering en kwaliteit Spaanse paprika's op Duitse groothandelsmarkten

Aan het aanbod Nederlandse paprika's kwam vorige week op de Duitse groothandelsmarkten echt een einde. Spaans product domineerde, gevolgd door Turks en Marokkaans. Uit Duitsland en BelgiĆ« kwam ook nog maar weinig product. 

Over de sortering en de kwaliteit van de Spaanse paprika's werd geklaagd. Sommige partijen waren te ongelijk gesorteerd of hadden een afwijkende kwaliteit. Het zorgde voor grote marges in de prijsvorming. In zijn algemeenheid daalden de prijzen, al werd het allerlaatste schaarse Nederlandse product soms nog wel duurder, zo valt op te maken uit een nieuw BLE-marktrapport/

Tomaat
De handel in tomaten kende pieken en dalen afgelopen week op de Duitse groothandelsmarkten. Als er al een lijn te zien was in de prijsontwikkelingen, dan was dat een dalende lijn. Het aanbod was ruim en de vraag niet echt groot. Vooral het aanbod trostomaat nam toe, net als dat van cherrytomaten. 

In Frankfurt werden de laatste lokale trostomaten voor 13 tot 15 euro per doos van 5 kilo verhandeld. Uit Marokko kwamen vleestomaten in Hamburg in dozen van 7 kilo. De kopers waren daar niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van het product. 

Komkommer
Op de Duitse groothandelsmarkten nam het aanbod Spaanse kom-kommers vorige week verder toe. In dusdanige hoeveelheden dat de prijzen daalden en verkopers kortingen gaven op hun product, uit vrees met voorraden te blijven zitten. Gedurende de week deed de overvloedige aanvoer ook de prijzen van Nederland en Belgisch product dalen. Grieks product deed haar herintrede, maar tegen de laagste prijzen van alle aanvoerende landen. 

Bekijk hier het hele marktrapport.