Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cullii kerstlijn van Albert Heijn met bietencarpaccio en regenboogwortels

Tot middernacht winkelen bij 250 AH-winkels in december en extra bezorgmomenten

Onderzoek laat zien hoe Nederland dit jaar kerst viert: vooral thuis, verspreid over meerdere dagen, klein en intiem. Albert Heijn verwacht dat er met kerst op 6 miljoen borden een gerecht ligt dat is gemaakt met inspiratie en ingrediënten van AH. In Allerhande dit jaar daarom veel klassiekers met een avontuurlijke twist op basis van de favoriete kerstgerechten van Nederland én extra aandacht voor feestelijke gerechten voor kinderen. Ook lanceren ze een nieuwe gemakslijn Culii met onder andere regenboogwortels en gele bietencarpaccio.

Albert Heijn is in de aanloop naar kerst op extra dagen én langer open. Ook online zijn diverse extra bezorgmomenten toegevoegd: thuisbezorging op zondag en voor het eerst ook op tweede kerstdag. Voor maatschappelijke partners Het Rode Kruis, LINDA.foundation en Voedselbanken Nederland is er een donatie 17.000 van boodschappenkaarten en 1 euro per verkochte stol naar hulpprogramma’s.

Winkels open tot middernacht
Albert Heijn verwacht drukke weken. In de aanloop naar kerst zijn meer winkels op zondag geopend en ook langer open. Op de drukke dagen voor kerst zijn zo'n 250 winkels open tot middernacht, zodat klanten nog beter verspreid hun boodschappen kunnen doen.
Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zijn opnieuw 645 winkels open.
Albert Heijn bezorgt dit jaar voor het eerst de online bestelde boodschappen op tweede kerstdag en daarnaast vanaf 29 november 6 weken lang op zondag.

Dit jaar geeft Nederland een andere invulling aan de feestdagen. De grote focus op thuis, het spreiden van kerst over meerdere dagen en het vieren in kleinere gezelschappen heeft ook impact op wat we deze feestperiode op tafel zetten. Tijdens het kerstdiner ligt op zes miljoen borden een gerecht dat is gemaakt met inspiratie en ingrediënten van Albert Heijn. In Allerhande staat 74 recepten, in de app en op de www.ah.nl  staan er 1.850 kerstrecepten. 

Albert Heijn deed onderzoek naar hoe Nederland verwacht kerst te vieren en dat ziet er anders uit dan andere jaren. " Deze kerst zitten we niet met de hele familie aan één grote tafel, maar vieren we het thuis met kleinere gezelschappen én verspreid over meerdere dagen. Doordat we het intiemer vieren, koken we veel uitgebreider op de speciale dagen. Op de andere momenten gaan we juist meer voor gourmetten, snel klaar gerechten en aangeklede borrels. Waar we normaal bezoeken hadden gepland aan kerstmarkten, kerstshows, familie, dagtripjes zouden maken of op vakantie zouden gaan, blijven we nu thuis. Hierdoor hebben we de behoefte om het huis extra feestelijk te versieren en hangen de meeste mensen dit jaar veel eerder de lichtjes op", aldus het persbericht.

De kersteditie van Allerhande
Allerhande heeft een oplage van zo'n 2 miljoenen. De kersteditie (225 pagina's) ligt vanaf zondag 6 december alle Albert Heijn winkels. De rode draad in deze Allerhande is een avontuurlijke receptuur van klassiekers op basis van de favoriete kerstgerechten van Nederland. Nieuw dit jaar is de extra aandacht voor kinderen, met volwaardige voor-, hoofd- en nagerechten.Ook zijn er vegetarische groenterijke alternatieven, van bietentartaar en gevulde pompoen tot gebraad van knolselderij. 

Op de cover van Allerhande staat de trifle met amandelkoekjes, bessencrème en honeycomb

Joyce Bierman, verantwoordelijk voor o.a. Allerhande bij Albert Heijn: "Deze kerst staan er in Allerhande weer veel klassiekers op het menu. Bijvoorbeeld gerookte zalm, eigenlijk elke kerst een held en dit jaar gecombineerd met avocadomousse in de vorm van een tompouce. Vertrouwde smaak maar in een modern jasje."

 

Albert Heijn lanceert Culii
AH lanceert ook een cullinaire gemakslijn Cullii. Culii is verkrijgbaar in voor-, bij-, hoofd- en nagerechten voor twee personen.Elk gerecht bestaat uit verschillende componenten, waarmee klanten gemakkelijk een Cullii-maaltijd op tafel kunnen zetten. Culii is het hele jaar rond beschikbaar met wisselende smaken van het seizoen, zoals voor de komende feestperiode rivierkreeftjescocktail met avocadocrème, bietencarpaccio met geitenkaas en hazelnoot, biefstuk Madeira met paddenstoelen, zalmfilet prosecco met pistachenootjes en zeekraal, gegratineerde mini bloemkool, stoofpeertjes in rode wijn, regenboogwortels gekaramelliseerd in honing-sinaasappelsaus en appel peer crumble met blauwe bessen. Culii is vanaf 17 december verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Albert Heijn maakt kerst bijzonder makkelijk
Albert Heijn helpt klanten ook dit jaar weer om zelf makkelijk een persoonlijk kerstmenu samen te stellen voor ieder kookniveau en iedere portemonnee:

  • In de winkels van Albert Heijn zijn kerstgerechtkaartjes verkrijgbaar met informatie hoe je het gerecht zelf kunt maken.
  • Er zijn feestelijke verspakketten en het assortiment AH Excellent voor de Feestdagen is flink uitgebreid.
  • Via de Albert Heijn app zijn er instructievideo's.
  • Door de QR-code in het magazine te scannen, komen klanten op de receptpagina en kunnen direct alles op het boodschappenlijstje zetten.
  • Dit jaar zijn er ook diverse 'how to' filmpjes over de aankleding. Denk aan het feestelijk dekken van de tafel of het mooi opmaken van een bord. 
  • Bij elk gerecht in Allerhande wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven, waarbij 1 koksmuts makkelijk is en 3 koksmutsjes wat uitdagender.
  • Voor alle culinaire vragen over de bereiding van het kerstdiner kunnen klanten ook dit jaar weer appen naar Allerhande Helpt! Bereikbaar van 20 t/m 26 december van 12.00 tot 20.00u op 06 48484040.

 

Bron: AH

Publicatiedatum: