Pineapple International

De Colombiaanse ananas richt zich op export

Volgens gegevens van het Colombiaanse Ministerie van Landbouw zijn er bij het Colombiaanse Landbouwinstituut (ICA) meer dan 150 bedrijven geregistreerd die ananas mogen exporteren. Het ananasareaal beslaat meer dan 3.600 hectare, verdeeld over 14 departementen, waarvan Antioquia de meeste ananaspercelen heeft, gevolgd door Cauca, Valle del Cauca, Quindío, Cesar, Córdoba, Meta en Casanare. In de loop van 2020 heeft Colombia al meer dan 2.000 ton ananas naar 10 landen geëxporteerd en heeft het ook toegang verkregen tot nieuwe markten, zoals Canada.

Onlangs vertrok een lading van 19.000 kilo ananas uit het departe-ment Cesar naar Toronto, wat meteen ook goed was voor de allereerste zending naar de Canadese markt.

Het bedrijf dat de eerste ananasexport naar Canada verzorgde, heet Pineapple International. Deze twee jaar jonge onderneming is gevestigd in de stad Simaña in het zuiden van Cesar. “We zagen uitstekende kansen voor de ananasteelt in deze streek. De regio heeft namelijk twee grote voordelen. Eerst en vooral zijn er veel zonuren, wat ervoor zorgt dat het fruit een optimaal suikergehalte bereikt, en tweede is er de nabijheid van de havens”, zegt Juan Pablo Perdomo, algemeen directeur van het bedrijf.

Pineapple International teelt onder andere ananas van het ras MD-2. "Dit jaar telen we ongeveer 3 miljoen kilo en volgend jaar willen we uitkomen op zes miljoen kilo. Ons streefdoel is om 50 à 80% van onze totale productie te exporteren".

Bron: agronegocios.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven