Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taks Handling Systems neemt Berkvens Greenhouse Mobility over

Taks Handling Systems uit Etten-Leur heeft alle aandelen overgenomen van Berkvens Greenhouse Mobility in Asten. De stap is mede mogelijk gemaakt door participatiemaatschappij Victus Participations, dat een deel van de aandelen van Taks Handling Systems en Berkvens Greenhouse Mobility heeft gekocht. 

Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd complete oogstverwerkingsoplossingen in verpakkingshallen voor glasgroenten en fruit. Berkvens Greenhouse Mobility ontwikkelt en produceert schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas. Samen kunnen ze complete turnkey-oplossingen aanbieden aan telers.

Arie Meeuwissen blijft aandeelhouder en algemeen directeur van Taks Handling Systems en wordt hiermee ook aandeelhouder en algemeen directeur van Berkvens Greenhouse Mobility. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Het merk Berkvens Greenhouse Mobility blijft in de markt bestaan.  


Erwin Berkvens en Arie Meeuwissen

Groei en ontwikkeling waarborgen
Taks Handling Systems gaat voor groei. Dit resulteerde de afgelopen jaren in versnelde uitbreiding van het team naar 70 medewerkers, aangevuld met een team van zzp’ers. Arie Meeuwissen is de drijvende kracht achter deze groeistrategie. Het doel is een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport.

Berkvens Greenhouse Mobility gaat voor innovatie. Vanuit een nieuw pand in Asten ontwikkelen en produceren 30 medewerkers de machines voor intern transport en gewasverzorgingsoplossingen in de kas. Erwin Berkvens blijft volledig betrokken bij het bedrijf en gaat zich richten op R&D. Daarmee blijft zijn kennis en ervaring gewaarborgd.

Beide heren zijn heel enthousiast over deze overname: Arie: “We geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van machines én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen.”

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Het merk Berkvens Greenhouse Mobility blijft in de markt bestaan. “Doordat we nu complete (turnkey-) oplossingen kunnen aanbieden voor gewasverzorging, intern transport en oogstverwerking, krijgen beide bedrijven de ruimte om verder te groeien. Zowel nationaal als internationaal.”

Erwin: “In Taks Handling Systems hebben wij de ideale koper gevonden. Onze visies op de markt, manier van werken en productkwaliteit sluiten naadloos aan. We krijgen nu meer ruimte om ons productportfolio te ontwikkelen. De verkoop voelt als een goede en logische stap voor onze klanten en medewerkers.”

Partner voor realisatie internationale groei
“Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus Arie Meeuwissen. Om internationale groei verder te realiseren, heeft Victus Participations als partner een aandelenbelang in beide bedrijven verworven. “We zijn erg blij met Victus omdat ze zich volledig focust op groeiende bedrijven in de Food & Agri markt. Met deze sterke partner, haar expertise en contacten in de glastuinbouwmarkt, kunnen we onze internationale groeiambities realiseren.”
 
Het groeiperspectief heeft als overkoepelend doel om totaalaanbieder te zijn voor complete projecten in de glastuinbouw en zachtfruit.

Voor meer informatie:
Taks Handling Systems BV
www.taks.nl 
[email protected] 


Berkvens Greenhouse MobilityVictus Participations

 

Publicatiedatum: