Exclusief octrooi voor MustGrow Biologics

Gewasbeschermingsmiddel op basis van mosterd remt kiemvorming bij bewaaraardappelen

MustGrow Biologics is verheugd om de exclusieve licentie van een octrooi van de Universiteit van Idaho aan te kondigen voor een biologisch gewasbeschermingsmiddel op basis van mosterd voor de behandeling van opgeslagen versproducten, in het bijzonder voor het remmen van kiemen in aardappelen.

Kiemonderdrukking na de oogst is een belangrijk element in de aardappelbewaring. De huidige jaarlijkse Europese markt voor kiemremming wordt geschat op 64 miljoen dollar (53,7 mln euro) in Europa en meer dan 100 miljoen dollar (84 mln euro) wereldwijd. Chlorpropham (CIPC), het belangrijkste agrochemische product voor kiemremming, is op 8 oktober 2020 door de Europese Unie verboden. CIPC is al lange tijd 's werelds belangrijkste kiemremmingsmiddel dat voor opgeslagen aardappelen wordt gebruikt.

Nu dit verbod van kracht is, zullen aardappeltelers gedwongen worden hun producten te koelen, wat naar schatting 126 mln euro per jaar extra uitgaven in de Europese Unie met zich meebrengt. Hoewel het verbod werd verwacht, konden er geen effectieve behandelingsalternatieven worden ontwikkeld, wat een groot probleem is voor aardappelverkopers.

Nu biedt het product van MustGrow Biologics mogelijk een meer acceptabele oplossing dan het koelen van de aardappelen. MustGrow heeft het Amerikaanse gebruiksmodel nr. 10.588.321 met de titel Mustard Meal to Inhibit Sprouting, dat op 17 maart 2020 werd toegekend, exclusief in licentie van de Universiteit van Idaho. Het octrooi voorziet in inhoudelijke en methodologische aanspraken op het gebruik van de werkzame stof van de mosterdplant, allylisothiocyanaat (AITC), om het kiemen van groenten en aardappelen te controleren zonder gebruik te maken van schadelijke synthetische chemicaliën.

Meer informatie:
www.mustgrow.ca

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven