Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemüsebau Frey gaat enkel bananen en ananas van Del Monte® verhandelen

Met onmiddellijke ingang werkt het in Karlsruhe gevestigde Gemüsebau Frey samen met Del Monte®, een van 's werelds grootste fruitleveranciers . De groothandel en foodretail leverancier in het Fresh Produce Center verhandelt uitsluitend bananen en ananassen van Del Monte®. Een logische stap voor het bedrijf Frey, dat zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld van een traditionele groentenhandel tot een totaalleverancier.

In zijn assortiment biedt Del Monte® verse, extra zoete luchtvrachtananassen of snackbananen en babybananen aan. "We hadden al geruime tijd contact met Del Monte® en we wilden de detailhandel een eersteklas alternatief bieden voor de traditionele merk-bananen," zegt Andreas Frey, medebestuurder van het familiebedrijf.

Voorgerijpte Del Monte® bananen zijn nu exclusief verkrijgbaar bij Frey.

Voorgerijpte bananen en luchtvrachtananas
Frey ontvangt de bananen in verschillende rijpingsstadia, afhankelijk van de wensen van de klant. "De meest populaire is de middelste rijping niveau 3, dat is een iets groener product, dat al snel geel wordt. Verder is er 3,5, die geschikt is voor onmiddellijke verkoop en 2,5, groene bananen voor de narijping. Het prijsverschil tussen de voorgerijpte Del Monte® partijen en de op de markt verkrijgbare bananen is echter slechts minimaal. De prijs-prestatieverhouding van dit product is uitstekend."

Luchtvrachtananassen worden ook geleverd in verschillende kwaliteitsklassen. "5- en 6-kaliber in kartons van 11 kg zijn over het algemeen het meest gevraagd," stelt Andreas Frey. Ondanks alarmerend nieuws over een gebrek aan luchtvrachtcapaciteit, zegt de bedrijfsleiding dat de luchtvrachtananas in aangename hoeveelheden beschikbaar is. "We hebben tot nu toe geen hiaten in het aanbod gezien en vraag en aanbod zijn ongeveer in evenwicht."

Samenwerking en diversiteit
Het familiebedrijf Frey heeft zijn wortels in de groententeelt. In de loop van een generatieoverdracht in 2012 is het bedrijf uitgegroeid van een pure groentenhandel tot een fullservice partner van de foodretailer met een volledig aanbod. "Qua assortiment staat de complete lijn aan variëteiten bij ons hoog in het vaandel. Bovendien is het voor ons bijzonder belangrijk dat de samenwerking, zowel met regionale telers als met internationaal opererende partners, wederzijds wordt gewaardeerd. Wij hechten bijzonder belang aan een gezonde marketingstructuur, die ook voor de teler rendabel is."

Sluimerende markt voor veldsla
De ambitieuze ondernemer is nog altijd sterk gericht op regionale en seizoensgroenten. Op dit moment is er volop regionale veldsla beschikbaar. "We verkopen momenteel ongeveer 200 tot 300 kg veldsla per dag. Dat kan in deze tijd van het jaar nog wel wat meer zijn, maar het is buiten nog te warm. Dit is terug te zien in de prijsstelling. We hopen dan ook op meer verkoop in december."

Voor meer informatie:
Andreas Frey
Gemüsebau Frey GmbH
Großmarkt Karlsruhe, Duitsland
+49 7216 141 19
[email protected]
www.gemuesebau-frey.de   

Del Monte (Germany) GmbH
Am Schlossfeld 6
D - 97828 Marktheidenfeld, Duitsland
+49 9391 5070 26
[email protected]
www.delmonteeurope.de

Publicatiedatum: