Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Renzo Muro, Fundo Los Paltos

Grotere hoeveelheden biodruiven bij start Peruaans seizoen

Het Peruaanse druivenseizoen is weer van start gegaan en er wordt een aanzienlijk grotere oogst dan vorig jaar verwacht. De toename wordt geraamd op 16%, ofwel 7 miljoen dozen meer om uit te komen op een totaal van 56 miljoen dozen.

"We zijn deze week begonnen met de pluk van de eerste rode biologische pitloze rassen en daarna gaan we verder met de witte variëteiten", zegt Renzo Muro, algemeen directeur van het Peruaanse Fundo Los Paltos, dat een groot deel van zijn druiven op de export-markten afzet. "Volgende week beginnen we met de zendingen naar het buitenland en in week 50 komen onze eerste druiven dan aan op de Amerikaanse markt", voegt hij eraan toe.

Fundo Los Paltos zal gedurende tien weken biologische pitloze druiven leveren, waarvan het totale volume naar verwachting 100.000 dozen zal bedragen. Het bedrijf werkt met verschillende verpakkingen. "Ondanks de personeelsbeperkingen vanwege de coronacrisis en andere door de overheid opgelegde preventiemaatregelen die belemmerend werken, zijn we er toch in geslaagd een goede planning van de oogst en het werk in de pakstations op te stellen met vooral oog voor één nieuw aspect: bioveiligheid. Daar zijn we heel trots op", zegt Renzo Muro.

“Wij zijn een van de weinige Peruaanse bedrijven die biodruiven telen. We besloten om op dit segment in te zetten, omdat we zagen dat de consument steeds meer geneigd is om een gezond en milieu-vriendelijk product te kopen”, legt Renzo Muro uit.

“Terwijl vele exporteurs uit andere landen de druiven met methylbromide behandelen om de door de VS vereiste maar dure koudebehandeling te vermijden, blijven wij trouw aan de biofilosofie en waken we erover dat de koudeketen vanaf de pluk tot eind-bestemming nergens wordt onderbroken. Als een tros is geplukt, kost het ons slechts 6 uur om het fruit op verpakkingstemperatuur te krijgen. We kunnen dat omdat ons pakstation, dat is uitgerust met koelinstallaties, vlak bij de percelen ligt. De temperatuur tijdens het transport over zee wordt op 0 graden gehouden, zodat het fruit lang houdbaar blijft en in perfecte omstandigheden op de eindbestemming aankomt.”

Fundo Los Paltos, dat ook biologische avocado's en mango's naar meerdere exportmarkten zendt, probeert altijd de oogst- en transittijd zo kort mogelijk te houden om het fruit zo snel mogelijk op de eindbestemming te krijgen. “We maken daar een volledige analyse van, zowel van de tijd die we besteden aan de oogst, als aan de duur van de verpakking, opslag en transport. Zo zijn we heel tevreden over de rederijen waarmee we samenwerken. De transittijden zijn nu korter dan vroeger”, zegt Renzo Muro.

De Peruaanse biodruiven zullen op de Amerikaanse markt het gezelschap vinden van de laatste voorraden druiven uit Californië. “Op de Amerikaanse markt zullen we moeten concurreren met de Californische druiven uit de opslag. Amerikanen hebben een duidelijke voorkeur voor lokale producten, maar wij hebben het voordeel dat onze druiven verser zijn. Nauwelijks 20 dagen na de pluk liggen ze al in de schappen in de VS. Vanaf januari concurreert Peru met Chili in het segment conventionele druiven, maar met de biologische druiven bevinden we ons praktisch alleen op de markt en dat tot het einde van het seizoen”.

Volgens de algemeen directeur is de prijs op de Amerikaanse markt behoorlijk stabiel gebleven de afgelopen jaren. “En toch maken we ons zorgen. De pandemie lijkt zeker een impact te hebben op de consumptie van biologische producten. Zo hebben onze bio-avocado’s het dit jaar minder goed gedaan dan de afgelopen zes seizoenen. De crisis tast ongetwijfeld de koopkracht van de consument aan en die kiest dan al gauw voor de goedkopere producten”.

Voor meer informatie:

Renzo Muro Suárez
Fundo Los Paltos S.A.C.
Calle Delfin 520, Urb. Buenos Aires, 2do Piso
Nuevo Chimbote (Santa - Ancash) - Peru
Tel: +51 43 601606
Mob: +51 943554961
rmuros@fundolospaltos.com.pe
www.fundolospaltos.com.pe
Publicatiedatum: