Oezbekistan exporteert groenten en fruit naar 80 landen

In 2020 zal de totale groenten- en fruitoogst in Oezbekistan de 20 mln ton overtreffen, zo blijkt uit cijfers van de Oezbeekse ambassade in Italië. De bodem in Oezbekistan is zeer geschikt voor de teelt van ruim 350 verschillende tuinbouwgewassen, variërend van groenten en fruit tot noten en kruiden. In 2019 bedroeg de totale groenten- en fruitoogst 19,2 mln ton. 

De ambassade van Oezbekistan in Italië zegt dat het Agentschap ter Bevordering van de Export werd opgericht om lokale telers te steunen bij het betreden van buitenlandse markten. Tot wel 50% van de transportkosten van telers worden door de staat vergoed. Oezbekistan exporteert 180 agrarische producten naar meer dan 80 verschillende landen over heel de wereld. De vijf voornaamste landen die Oezbeekse groenten en fruit importeren, zijn Rusland, China, Kazachstan, Kirgizië en Afghanistan. Recent hebben exporteurs in het land ook hun export naar Zuid-Korea, de Baltische Staten, Golfstaten en landen in Europa vergroot, en dan met name die naar Polen, Frankrijk en Groot-Brittannië. Oezbekistan exporteert ook noten en zuidvruchten naar Italië. 

Nu wordt er een portfolio aan projecten binnen de Oezbeekse agrarische sector geïmplementeerd met steun van de Wereldbank (€555,2 mln), het Internationaal Fonds voor Agrarische Ontwikkeling (FIDA) (€129,3 mln) en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde naties (FAO) (€7,3 mln). 

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.