Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Efe Yedibaslar over het granaatappelseizoen van het Turkse Amiral Fresh

"Onze granaatappelexport loopt tot de tweede week van februari"

Volgens Efe Yedibaslar van de Turkse fruitexporteur Amiral Fresh zijn ze er, na een lange voorbereiding van dit eerste seizoen, helemaal klaar voor. "Ons granaatappelseizoen begon snel met een goede vraag uit verschillende delen van de wereld. Wij geloven dat de verladingen van het product in december verder zullen toenemen. We verwachten dat de export zal doorgaan tot de tweede week van februari. Amiral Fresh is een relatief nieuw bedrijf. Dit betekent dat het afgelopen seizoen voor ons vooral een jaar van voorbereiding was. Dit seizoen verwachten we tussen de 1.000 en 1.200 ton granaatappelen te kunnen exporteren."

Een eerste seizoen is hoe dan ook een uitdaging, maar dit geldt zeker voor Amiral Fresh, omdat het coronavirus betekende dat ze zich onmiddellijk moesten aanpassen in het opslagstation en in de boomgaarden. "De grote uitdaging voor ons was het omgaan met het coronavirus, hoewel de hele wereld dezelfde moeilijkheden ondervindt. Het coronavirus raakt alle sectoren diepgaand, net als het dagelijks leven. Ondanks al deze moeilijkheden denk ik dat we deze periode op een goede manier zullen doorkomen door de strenge maatregelen die we in ons opslagstation en in onze boomgaarden hebben genomen."

De exporteur heeft zijn klantenkring in de Europese, Aziatische en Canadese markt. Yedibaslar: "Amiral Fresh is een wereldwijd opererend exportbedrijf dat alle landen van de wereld bedient. Onze belangrijkste klanten zijn Europese supermarktketens. De Scandinavische landen, het VK en Duitsland zijn de belangrijkste markten voor Amiral Fresh. Daarnaast zijn Canada, Hong Kong, Singapore, Maleisië en Qatar landen waar onze nieuwere klanten gevestigd zijn. Onze productportfolio bestaat uit kersen, vijgen, abrikozen, granaatappelen en druiven. Naarmate de tijd vordert verladen we steeds meer verschillende producten per zee- of luchtvracht."

Yedibaslar stelt dat de prijzen voor granaatappelen de afgelopen jaren niet veel veranderd zijn, maar dat zou dit seizoen kunnen veranderen. "De granaatappelprijzen zijn de afgelopen jaren niet noemenswaardig veranderd. Het is natuurlijk moeilijk te voorspellen wat er zal gebeuren als gevolg van de pandemische periode waarin we ons bevinden, maar verwacht wordt dat er een prijsstijging zal komen."


Efe Yedibaslar met Amiral Fresh's granaatappelen

"We hebben jonge, gepassioneerde en ervaren medewerkers op alle afdelingen, van de teelt tot de verlading. Voor onze hoofdproducten, zoals kersen, hebben we twee verschillende kersensorteermachines. Eén daarvan heeft een capaciteit van 10 ton/uur en daarnaast beschikken we over een Maf-Roda vijgen- en een granaatappelmaatmachine. Wereldwijde projecten zijn ons belangrijkste doel, dus we bieden moderne en verschillende soorten verpakkingen aan zoals kartons, bekers en gesealde verpakkingen. Amiral Fresh gaat internationaal!"

Voor meer informatie:
Efe Yedibaslar
Amiral Tarım
+90 232 220 43 46
+90 535 660 05 64
[email protected]
www.amiralfresh.com 

Publicatiedatum: