Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans Maagendans, Banafood:

"Groen-markt momenteel beter dan geel in de bananen"

Tholen - De bananenverkoop verloopt volgens Hans Maagendans van  Banafood uit het Duitse Straelen momenteel niet echt al te vlot. "Nu is dat een beeld dat we wel vaker zien richting de Sinterklaas-week. Mensen nemen dan toch eerder wat mandarijnen en chocoladeletters mee."

"Momenteel is het aanbod bananen voldoende. De aanvoer is iets groter dan andere jaren, waarbij het opvallend is dat de groen-markt momenteel beter is dan de geel-markt. Ik verwacht dat het huidige marktbeeld met een vrij lastige vrije markt nog wel even zal aanhouden. De tijd dat er meer bananen richting de feestdagen werden gegeten, is al lang voorbij."

"Wel verwacht ik dat we aan het einde van het jaar een heel ander bestedingspatroon gaan zien. Andere jaren waren veel mensen op wintersport of vakantie in de Kerstvakantie. Dit jaar is iedereen thuis. Daarom verwacht ik in week 51/52 nog wel een opleving ten opzichte van andere jaren. Ook de online verkoop zal een stuk hoger liggen", verwacht Hans.

Voor meer informatie:
Hans Maagendans
Banafood Services GmbH
Carl-Kühne Straße 7
47638 Straelen
[email protected]  
www.banafood.eu