Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tot en met eind februari Limburgse Flower Sprouts bij Staay-Van Rijn

"Met name Duitstalige klanten werken graag met Flower Sprouts"

Tholen - Vanaf week 46 zijn er weer Flowers Sprouts beschikbaar bij Staay - Van Rijn in Venlo. "We krijgen deze dagvers van onze Limburgse teler aangeleverd in onze RijnStar verpakking", vertelt verkoper Johan Wiersma. De Limburgse Flower Sprouts zijn van begin november tot en met februari verkrijgbaar bij Staay Food Group. 

Nieuwe groenten worden er niet bij de vleet geïntroduceerd, maar de Flower Sprout, een natuurlijke kruising tussen de spruiten en boerenkool, behoorde in 2010 zeker tot deze noviteiten. Staay - Van Rijn zag al in een vroeg stadium kansen om met deze relatief onbekende wintergroente aan de slag te gaan en heeft hem dit jaar voor het zevende seizoen in het assortiment opgenomen.

De Flower Sprouts - ook wel bekend onder de naam Kalettes - kregen  in 2011 bekendheid toen het product in het Verenigd Koninkrijk werd uitgeroepen tot The Best New Variety. "Ze combineren de kenmerkende smaak en het kleine formaat van spruitjes met de milde smaak van boerenkool. De flowersprout bevat bovendien de dubbele hoeveelheid vitamine B6 en C dan de gewone spruit. De term ‘superfood’ wordt dan ook niet voor niets vaak gebruikt voor deze echte wintergroente."

"Er zijn niet veel aanbieders van dit product op de markt, dus we mogen ons inmiddels een specialist noemen in deze relatief nieuwe groente. Onze teler heeft een areaal van 6 hectare Flower Sprouts, dus we hebben een mooi volume tot onze beschikking. Medio oktober is hij begonnen met het handmatig plukken. Vanaf week 45 worden de Flower Sprouts machinaal geoogst", aldus Johan. "We hanteren voor deze wintergroenten seizoensprijzen."

"In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn de flower sprouts nog bekender dan in Nederland. Met name onze horecagerelateerde klanten werken er graag mee. Voor supermarkten geldt vooralsnog het motto 'onbekend maakt onbemind' maar ik ben ervan overtuigd dat deze vanzelf overstag gaan als de groenten meer door de chef-koks gepromoot gaan worden", vertelt Johan.

Nu de horeca veelal in een lockdown zit, zou je verwachten dat het afzetperspectief ook een stuk minder is, maar toch is Johan hoopvol gestemd. "Bij de eerste lockdown in maart zagen we bepaalde klanten soms weken niet bestellen. Inmiddels zie je toch dat veel klanten alternatieven hebben gevonden, onder meer met bezorgen en take-away. De volumes zijn dan weliswaar wat lager, maar men bestelt wel weer frequent."

Voor meer informatie:
Staay-Van Rijn
Johan Wiersma
Mob: 06-10901500. 
[email protected]
www.staayfoodgroup.com/