Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verspilling van 12.000 pompoenen wordt voorkomen

Jan Linders verkoopt 'horeca-pompoenen' over van pompoenteler

Jan Linders neemt 12.000 pompoenen die voor de horeca waren bestemd over van pompoenteler Poelen uit Groesbeek. De 'supermarkt van het zuiden' haalt al jaren zoveel mogelijk versproducten uit eigen streek en is sterk verbonden met zijn lokale boeren, telers en leveranciers. "Daarom was het vanzelfsprekend om pompoenteler Poelen uit Groesbeek te helpen met de verkoop van iets kleinere pompoenen, die normaal gesproken bestemd zijn voor de horeca. Door deze kleinere variant in alle 62 Jan Linders supermarkten te verkopen, wordt de verspilling van ruim 12.000 pompoenen voorkomen", aldus Jan Linders.

"Dit jaar zijn onze pompoenen door de droogte in de zomer wat kleiner dan anders. Normaal gesproken kunnen deze (smaakvolle) pompoentjes goed worden afgezet aan de horeca. Door de sluiting hiervan lukt dat dit jaar niet. Daarom is het fijn dat Jan Linders nu meebeweegt met onze oogst en er voor zorgt dat deze prachtige producten toch bij de consument op het bord belanden” aldus Chris Poelen, van Groentehof Poelen uit Groesbeek.

“Als Jan Linders geloven we dat door samenwerking het verschil in de keten en in de regio wordt gemaakt” zegt Ruth Linders, Unit Manager Vers bij Jan Linders. “Het bericht dat door de sluiting van de horeca onze vaste telers Chris en Laura Poelen uit Groesbeek zouden blijven zitten met hun kleinere pompoenen, was voor ons de reden samen te gaan zitten. Aan de keukentafel onder het genot van een plakje pompoencake hebben we dan ook gezamenlijk een actie bedacht”.

De pompoenen die bestemd zijn voor de horeca zijn kleiner dan de varianten die doorgaans bij Jan Linders te verkrijgen zijn. Er zijn door de supermarktketen uiteindelijk ruim 12.000 van deze kleinere pompoenen overgenomen van de Groesbeekse teler. Klanten van Jan Linders kunnen vanaf maandag 23 november voor € 1,- per pompoen het streekproduct kopen.

Publicatiedatum: