Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mazzarrone druivenseizoen eindigt een maand te vroeg

Het seizoen van de Mazzarrone druiven met Beschermde Geografische Aanduiding eindigt dit seizoen ruim een maand te vroeg. Giovanni Raniolo, voorzitter van het Consortium, vertelt over het seizoen van 2020.

Giovanni Raniolo

“Al vanaf het begin vertoonde het seizoen tekenen van instabiliteit, met fluctuerende prijzen die geenszins bevredigend waren. Niet voor de vroege rassen en ook niet voor de middenlate en late rassen.” 

“De oogst was deze zomer overvloedig, zelfs voor de ‘tweederangs druiven’ die meestal aan de verwerkende industrie worden geleverd. Als dit aan de ene kant de markt heeft platgelegd, dan heeft het aan de andere kant een categorie kunnen belonen die hier twee jaar hard voor gewerkt heeft.”

“Over het algemeen is het duidelijk dat druiven met een BGA-label een verschil hebben gemaakt op de Italiaanse en buitenlandse markten. Dit geldt voor zowel de kwaliteit als de prijzen. De prijs die de telers ontvingen is altijd hoger geweest dan 20% van de afzetprijs ten gunste van de merkdruiven.”

Het voordeel van de Mazzarrone-druif komt wederom naar voren en dit is voelbaar voor alle schakels in de toeleveringsketen. De consument geeft graag iets meer geld uit voor een gezonde, smaakvolle druif die op verantwoorde wijze is geteeld. En de feiten weerleggen dit niet, want ook dit jaar is het consortium gegroeid en is er meer dan 4 mln kilo afgezet. Dit is een aanzienlijke groei ten opzichte van vorig jaar, ook al is dit gebaseerd op een raming.

“Ondertussen blijft het aantal hectare met pitloze druivenrassen groeien. Deze trend zal nog jaren blijven voortbestaan en er zal dan ook veel in worden geïnvesteerd. De markt heeft trends nodig en we gaan geen uitdaging uit de weg, maar zonder onze oorsprong te verloochenen. Trends komen en gaan, maar tradities die met een regio verbonden zijn, blijven bestaan. Hetzelfde geldt voor de smaken van een perfect gerijpte Italiaanse druif. Deze staat gegrift in het geheugen”, besluit Raniolo.

Voor meer informatie:
Giovanni Raniolo
Consorzio di Tutela dell'Uva da Tavola
di Mazzarrone Igp
+39 335 1033575
[email protected] 

Publicatiedatum: