Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Radicchio-roosjes voor fijnproevers

"Onze radicchio-roosjes staat volop in bloei, het zijn net bloemen," zegt Paolo Queruli van teeltbedrijf La Rosa, gelegen in Monselice (Padua). De oogst van de radicchio begon begin oktober met de lange, breedbladige, smalbladige, ronde, Castelfranco radicchio. Vanaf woensdag 18 november zijn La Rosa di Padova en, sinds ongeveer een week, La Rosa del Veneto toegevoegd.

La Rosa del Veneto is een radicchio met een uniforme en compacte kop, gekenmerkt door dezelfde bladeren. De kleur is zachtroze en heeft een niet-bittere smaak in vergelijking met andere soorten.

"Het is een bijzonder product, voor kenners, waarvan we onszelf als pioniers beschouwen. Tot een paar jaar geleden was deze variƫteit niet erg bekend. We proberen een grotere bekendheid voor deze radicchio te ontwikkelen: ook in het buitenland zijn er goede mogelijkheden, maar dit jaar maakt Covid-19 alle markten een beetje moeilijk. Ook moet je deze speciale radicchio echt waarderen om het te willen kopen. Op dit moment noteren wij de belangrijkste verkopen op lokaal niveau en op sommige nationale markten," zegt Queruli.

La Rosa del Veneto is beschikbaar tot april volgend jaar.

Inkrimping van het verbruik, langzame export
"De radicchio-markt is momenteel moeilijker dan de afgelopen weken toen de vraag het aanbod overtrof. Nu zitten we midden in het seizoen met bijna alle soorten en ook al is de opbrengst dit jaar iets lager dan in voorgaande seizoenen, is de consumptie gedaald, waarschijnlijk als gevolg van het coronavirus," vervolgt Queruli.

Omdat er meer keuze is, kopen degenen die de ene soort kopen geen ander. "Mensen besparen geld in afwachting van slechtere tijden! Dat is het probleem: een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest."

"De uitvoer naar Europa en andere bestemmingen buiten de EU verloopt langzaam. Dit heeft, samen met de gevolgen van het coronavirus ook invloed op de afzet op de binnenlandse markt, die helaas een neerwaartse trend vertoont," besluit Queruli.

Voor meer informatie:
Paolo Queruli
Az.Agr. La Rosa di Queruli Paolo
Via San Cosma 13/C
35043 Monselice (PD) - Italiƫ
+39 429 784 809
[email protected]
www.radicchiolarosa.it

Publicatiedatum: