Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EU-heffingen op Amerikaanse zoete aardappelen stijgt 25%

De Europese Unie heeft eerder deze maand € 3,3 mld aan inkomsten ten aanzien van importheffingen binnengehaald als vergelding voor de Amerikaanse subsidies aan Boeing. De actie werd goedgekeurd door de Wereldhandelsorganisatie. De heffingen zullen van invloed zijn op een hele reeks importproducten, waaronder grapefruit en zoete aardappelen.

De EU hoopt nog steeds de strijd te kunnen beslechten, waarbij de VS vorig jaar volgens een in de BBC gepubliceerd artikel importheffingen voor Europese producten hebben ingesteld.

Het Britse bedrijf VitaFresh Produce importeert veel zoete aardappelen uit de VS en maakt zich grote zorgen over de gevolgen van de importheffingen voor de prijs van zoete aardappelen in de VS. Daniel Badger, managing director van Vitafresh Produce: "De importheffingen voor zoete aardappelen zullen van 3% tot 28% stijgen, wat in reële termen neerkomt op ongeveer € 1,68/karton van 6 kg. Het is niet haalbaar om dit bovenop de prijs, die onze klanten momenteel betalen, te leggen." 

Volgens Daniel heeft de situatie ertoe geleid dat de meeste importeurs de import uit de VS hebben verlaagd. "De teelt in de VS zal dit seizoen naar verwachting 25-30% lager liggen door de weersomstandigheden bij het planten van het gewas eerder in het jaar. In deze tijd van het jaar gaat een groot deel van het Amerikaanse aanbod naar de binnenlandse markt voor Thanksgiving."

"Egypte is vanwege de regen nog maar net klaar met het seizoen, waardoor men op zoek is naar een alternatief aanbod nu het Europese seizoen ten einde loopt. Er zal zeker vanuit de Centraal-Amerikaanse landen meer vraag zijn, maar dit is moeilijk te bewijzen omdat de recente orkaan een groot percentage van de oogst heeft vernield. Het aanbod zal tegen december zeer beperkt zijn. We weten nog steeds niet zeker of Brexit in januari zal betekenen dat de importtarieven in het Verenigd Koninkrijk zullen worden verlaagd. Het is allemaal erg onzeker."

Voor meer informatie:
Daniel Badger
Vitafresh Produce
+44 (0) 7944461019 
[email protected]    

Publicatiedatum: