Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adriana Chelli, Les Herbes du Roussillon:

"Tijdens onzekere deze periode richten we ons opnieuw op de verbetering van het productieproces en de voedselzekerheid"

“Net als voor iedereen is het een hele uitdaging om deze periode door te komen,” zegt Adriana Chelli van Les Herbes du Roussillon. “Natuurlijk hebben we, ondanks het gebrek aan zichtbaarheid,  de kans om toch te werken, net als alle andere spelers binnen de voedingssector."

De vraag vanuit klanten die de catering buitenshuis verzorgen, is vrijwel afwezig. De vraag vanuit supermarkten blijft daarentegen juist sterk aanwezig. “We blijven daarom produceren en ons voorbereiden op de toekomst. De sector toont zich met alle versmarkten samen zeer bereidwillig."

Les Herbes du Roussillon maakt van dit moment gebruik om zich opnieuw richten op de (door)ontwikkeling van bepaalde waarden. “De markt legt een zeer sterke nadruk op voedselzekerheid. We hebben een biologische dochteronderneming, zijn GlobalGAP en IFS Food gecertificeerd en bezig met het behalen van HVE-certificering. Daarnaast zijn we vastbesloten mechanische onkruidverwijdering te verkiezen boven chemische onkruidverwijdering. Verder hechten we bijzonder veel belang aan het elimineren van plastic uit onze verpakkingen en onze productiemethoden.

Het milieuvriendelijker maken van verpakkingen vormt het onderwerp van veel uitdagingen. “Op dit moment hebben onze klanten een dubbele behoefte. Enerzijds willen zij hygiënischere en veiligere verpakkingen, zeker nu we middenin een gezondheidscrisis zitten. Anderzijds willen zij 100% plasticvrije verpakkingen. Na de gezondheidscrisis zal er hoogstwaarschijnlijk een groeiende vraag ontstaan naar milieuvriendelijke verpakkingen.

Wat betreft het verpakken van aromatische kruiden zijn er verschillende technische problemen die moeten worden opgelost. Onze verpakkingsleveranciers zijn continu in ontwikkeling. De eisen die zij stellen zijn legio: de verpakkingen moeten vochtbestendig zijn, een goede productpresentatie bieden, goed houdbaar zijn, ademend zijn en compatibel zijn met bestaande machines.

Verder mogen de kosten voor de eindklant uiteindelijk niet te hoog zijn. De kosten van alternatieve verpakkingen voor plastic worden steeds redelijker, maar zijn nog steeds aan de hoge kant."

Adriana Chelli op de medFEL 2019-beurs

Voor meer informatie:
Adriana Chelli
Les Herbes du Roussillon
Telefoonnummer: +33 (0)4 68 81 61 03
[email protected]  
www.lesherbesduroussillon.com 

Publicatiedatum: