Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelprijzen blijven stabiel door relatief "kleine" oogst

Tijdens het lopende verkoopseizoen blijven de appelprijzen, zoals verwacht, stabiel boven de historische referentieperiode, als gevolg van een "kleine" oogst. Hoewel het goed gaat met de versmarkt, zijn er enkele spanningen op de markt voor appelen voor verwerking; er is een relatief groter aandeel appelen van mindere kwaliteit of beschadigd door extreme weersomstandigheden, die alleen naar de verwerkende industrie kunnen gaan, met name in Polen.

WAPA/Prognosfruit heeft voor 21 lidstaten productieramingen afgegeven. De EU-27-oogst zal naar verwachting ongeveer 10.585 duizend ton bedragen; het VK vertegenwoordigt ongeveer 2% van de oogst in de EU27. Er zijn aanwijzingen dat de Poolse appeloogst nog kleiner is dan aanvankelijk werd verwacht vanwege extreme weersomstandigheden en het ontbreken van voldoende arbeidskrachten als gevolg van de coronacrisis.

De opbrengst van de nieuwe oogst ligt 1% onder het vorige "kleine" oogst en 7% onder het referentiejaargemiddelde.

Het niveau van de voorraden was laag gedurende het verkoopseizoen 2019/20 (15% onder het referentiegemiddelde over 5 jaar op 1 juli 2020).

Gezien de geringe hoeveelheden die voor de nieuwe oogst worden verwacht, zouden de voorraden tijdens het lopende verkoopseizoen op een laag niveau moeten blijven.

Klik hier voor het volledige verslag.

Publicatiedatum: