Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook appels en peren van Fairebel in de schappen van Carrefour

Fairebel werkt samen met Carrefour voor de lancering van een nieuw gamma appels en peren uit eerlijke handel. Carrefour is een historische partner van Fairebel. Carrefour was namelijk de eerste retailer die Fairebel-producten aanbood aan Belgische klanten. Na melk en verschillende zuivelproducten, die sinds 2019 (het jaar van de melkcrisis) op de markt zijn, introduceert Carrefour nu appels en peren van Fairebel.

Een historisch partnerschap
Het merk Fairebel staat vooral bekend om zijn melk. Dit is het eerste product dat het merk op de markt bracht in 2009. Het gaat om een historische samenwerking: Carrefour was de eerste retailer dat het merk Fairebel commercialiseerde. 

Fairebel: fruit uit eerlijke handel
"Het is voor Carrefour belangrijk om constructief samen te werken met Belgische landbouwers via het partnerschap met Fairebel. De coöperatie FairCoop promoot de producten van zijn producenten voor een eerlijke prijs. Het eigen merk behoort tot de agrarische wereld en garandeert een correcte vergoeding aan alle spelers in de keten", aldus de supermarktketen. 

De Fairebel-producten worden verkocht tegen de adviesprijs van Faircoop. Deze is het resultaat van een correcte winstverdeling tussen alle spelers van de keten, beginnend bij de producent zodat een correcte vergoeding voor de landbouwers gegarandeerd wordt. Fairebel werkt samen met de coöperatie New Green.

Appels en peren van Fairebel verkrijgbaar in Carrefour-winkels
Tot de selectie behoren Jonagold-appels en Conference-peren van Fairebel omdat ze Belgisch, uit eerlijke handel en van uitstekende kwaliteit zijn.

De missie van Carrefour is om het beste beschikbaar te maken voor iedereen. "Daarom bevoorraden we ons zo dicht mogelijk en werken we voor verschillende Carrefour-initiatieven samen met de landbouwwereld. De samenwerking met Fairebel past in deze context van nabijheid tot de agrarische wereld. Carrefour geeft voorrang aan Belgische producenten om de lokale economie te ondersteunen, de impact op het milieu te verminderen en kwaliteitsproducten te garanderen.”, Benadrukt Pascal Léglise, directeur Maatschappelijke Verantwoordelijkheid, Kwaliteit en Duurzame Ontwikkeling.

Verpakking
Appels en peren verkocht in ecologische kartonnen verpakkingen
De appels en peren van Fairebel worden verkocht bij Carrefour (Hyper, Market en Express) per 6 stuks, verpakt in een kartonnen doos of per bak van 9-10 stuks. 

Een kartonnen doos met 2kg appels/peren, of ongeveer 6 vruchten, wordt verkocht aan €5,99 en is beschikbaar in Carrefour Hypermarkt
Een bak met 1kg appels/peren of ongeveer 9 à 10 vruchten wordt verkocht aan €3,18 en is beschikbaar in Carrefour Market en Express.

Bron: Carrefour

Publicatiedatum: