Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
OTC Organics

Zuid-Afrikaans biologisch steenfruitseizoen van start

Over enkele weken trapt OTC Organics het Zuid-Afrikaans biologisch steenfruitseizoen af met perziken, nectarcots en abrikozen van haar vaste partner Pro-Plum Orchards, onderdeel van de OrganoGroup. In week 49 verwacht OTC Organics, distributeur van biologische groenten en fruit, de eerste oogst steenfruit in hun warehouse in Poeldijk voor verdere verzending naar Europa. OTC Organics heeft het exclusieve mandaat om het biologische steenfruit van de OrganoGroup in Europa te vermarkten.

De regio
Het familiebedrijf teelt inmiddels al zestien jaar lang gecertificeerd biologisch fruit en is gelegen in de Waterberg Mountains, nabij Mookghopong (Limpopo) in Zuid-Afrika. Het bedrijf teelt daar circa 65 ha biologisch steenfruit. De regio kenmerkt zich door de zeer vroege seizoenstart door de gunstige (hoge) ligging en is daardoor een ideaal gebied voor het telen van steenfruit. Het koude winterweer zorgt voor een goede bloei en de vooruitzichten voor het oogstseizoen zijn zeer positief.

Focus op verlenging biologisch pruimenseizoen
De OrganoGroup richt zich op de uitbreiding van haar pruimenrassen, zodat het seizoen verlengd kan worden. Het bedrijf teelt lokale pruimenrassen, zoals African Rose, African Delight, Ruby Sun, Ruby Crunch en Fortune, en is zelfs bezig met het opnieuw aanplanten van late rassen, zoals Angeleno. Tot de Kerst bestaat het assortiment uit perziken, nectarcots en abrikozen en wordt in week 50 aangevuld met pruimen. Na de Kerst zijn er pruimen en nectarcots verkrijgbaar.

Zoete aardappelen en Kuri-pompoenen
Biologische groenten maken in toenemende mate ook deel uit van het portfolio van de OrganoGroup en worden overwegend door OTC Organics in Europa vermarkt. Het exportseizoen van biologische zoete aardappelen loopt van februari tot augustus. De Kuri-pompoenen worden in de periode van december tot februari verladen.

Voor meer informatie:
OTC Organics
Bart van der Vliet, Sales & Marketing Manager
[email protected] 
Cornelis Ernst, Purchase Manager
[email protected]
www.otcorganics.nl 

Publicatiedatum: