Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CO2-reductiedoelen Nature’s Pride en Berries Pride gevalideerd

Nature’s Pride en Berries Pride zijn de eerste AGF-importeurs wereldwijd met CO2-reductiedoelstellingen die zijn gevalideerd en erkend door de Science Based Targets Initiative. Deze erkenning betekent dat hun plan in lijn is met de gestelde doelen in het klimaatakkoord van Parijs en dat de twee zusterbedrijven maatregelen hebben genomen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 °C. De Science Based Targets Initiative is een samenwerking tussen CDP, de UN Global Compact, het World Resources Institute en het Wereld Natuur Fonds.

In 2018 hebben Nature’s Pride en Berries Pride hun CO2-uitstoot in kaart gebracht en een plan met maatregelen opgesteld om deze met een derde te verminderen in 2023. Dit betreffen reductiemaatregelen voor de eigen faciliteiten en op het gebied van transport, de verduurzaming van verpakkingen en de vermindering van voedselverspilling.

Internationaal netwerk van ambitieuze bedrijven
Door hun doelstellingen te laten valideren door de Science Based Targets Initiative treden Nature’s Pride en Berries Pride toe tot een netwerk van internationale bedrijven die ambitieuze CO2-reductiedoelen hebben gesteld in lijn met de klimaatwetenschap. Nature’s Pride en Berries Pride willen met hun commitment meer bedrijven in de sector motiveren om ook hun CO2-doelstellingen te laten valideren door de Science Based Targets Initiative. Meer informatie is te vinden op: www.sciencebasedtargets.org 

Voor meer informatie:
Nature's Pride
Honderdland 611
2676LV Maasdijk, Holland 
T: +31174532013
www.naturespride.nl 

Berries Pride
Jogchem van der Houtweg 9
2678 AG De Lier
www.berriespride.com 

Publicatiedatum: