Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koos van Gaalen plaatst order voor nog eens vijf nieuwe DAF’s

Vanochtend geoogst, begin van de middag op de boot naar Engeland of naar de schappen van de supermarkten. Dit is transport van dagverse producten en daarin is Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. sterk. Die positie is bereikt met een ijzersterke discipline en planning. DAF trucks en vooral de ondersteuning vanuit het merk spelen een hoofdrol in dit scenario. Het bedrijf heeft dit jaar zes nieuwe DAF’s ingezet en onlangs heeft de directie de handtekening gezet onder een order voor nog eens vijf. Ook die worden geleverd door dealer BLOM-DSW in Honselersdijk in het Westland.


Arco van Gaalen ondertekent de nieuwe overeenkomst in bijzijn van Kees Zwinkels en Jos Braakman van DAF-dealer BLOM-DSW

“De nieuwe trucks van DAF zijn top, maar het belangrijkste is de dealer in de buurt”, zegt Arco van Gaalen. “BLOM-DSW biedt alles, van schadeherstel, een eigen wasstraat tot aan een grote werkplaats met heel ruime openingstijden. Dat laatste is voor ons en ons werk essentieel. Transport van dagverse producten, dus AGF (Aardappelen, Groente en Fruit), is geen werk van negen tot vijf. Al heel vroeg staan onze vrachtauto’s bij de telers en ze rijden soms tot ver in de avond om de producten af te leveren.”


De nieuwe CF FAN 6x2 motorwagen van Transportbedrijf Koos van Gaalen

Snelle groei van tractor naar truck
Koos van Gaalen, de vader van Arco, startte in 1973 met het vervoer van groenten en fruit ‘van het land’ naar veilingen. Dat gebeurde toen nog met een tractor en aanhanger. De zaken gingen voorspoedig. In 1995 is overgestapt naar dagvers transport met vrachtauto’s en vanaf het eerste uur maakt DAF deel uit van het wagenpark.

Van Gaalen: “Op dit moment hebben we 50 trucks, waaronder 40 van DAF. Het merk is onze hofleverancier. We zijn klant vanaf dag 1. Dat komt zeker door de goede service. Voor ons geldt echt dat de verkoper je een eerste truck verkoopt en dat de werkplaats de volgende aan je verkoopt. Het is belangrijk dat ons wagenpark in goede conditie blijft en dat de voertuigen zo min mogelijk uren in een werkplaats hoeven door te brengen. Juist in een strakke planning, zoals bij ons, moet een vrachtauto betrouwbaar zijn en onderhoud weinig tijd kosten. Dat is het geval bij DAF.”


De nieuwe XF FT 4x2 trekker met Super Space Cab

Order voor vijf nieuwe DAF’s
De nieuwe order betreft een DAF CF 370 motorwagen, twee XF 480 6x2 trekkers en twee XF 480 4x2 trekkers. Alle vier met een Super Space Cab. De cabines zijn in de stijlvolle bedrijfskleuren uitgevoerd. De graphics sluiten keurig aan op de styling van de trailers. “In deze sector zijn we in het Westland een van de grotere transporteurs en we vallen op met onze combinaties. Iedereen kent hier wel de trucks van Koos van Gaalen.”

De nieuwe XF FTG 6x2 trekker met Super Space Cab

De corebusiness bij Transportbedrijf Koos van Gaalen B.V. is het vervoer van dagverse groente en fruit van kwekers naar de groothandel, maar ook van de handel naar de retailers. Dat gebeurt vooral regionaal in Zuid-Holland, Noord-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Ook worden met chartertrekkers trailers met AGF-producten op de boot naar Engeland gezet in Hoek van Holland en in Vlaardingen.

Voor meer informatie:
Arco van Gaalen
Koos van Gaalen Transport
ABC Westland 554
2685 DG Poeldijk
T:   +31 (0)  174 05 55
M: +31 (0) 653 47 38 95
[email protected]
www.koosvangaalen.nl

Publicatiedatum: