Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Oogstmachine voor groene asperge 'Christian' krijgt expoSE-innovatieprijs

"Onze half- en volautomatische machines maken aspergetelers minder afhankelijk van personeel"

Het kan niemand ontgaan zijn dat de vakbeurs expoSE in het Duitse Karlsruhe dit jaar geannuleerd is. Een zwaar, maar begrijpelijk besluit van de organisatie. "Niettemin zijn we zeer vereerd met de innovatieprijs voor Christian, de eerste commerciële oogstmachine voor groene asperges. We hadden dit uiteraard graag met de beursbezoekers willen vieren", aldus Angelique Christiaens namens de prijswinnaar Christiaens Agro. 

 Christiaens neemt de expoSE innovatieprijs in ontvangst

Vanwege het annuleren van de beurs is het voor de machineleverancier niet mogelijk op locatie met bestaande klanten en geïnteresseerden uit de branche in gesprek te gaan. "We kunnen ons voorstellen, dat juist deze persoonlijke gesprekken in deze onzekere tijden zeer belangrijk zijn voor onze vakgenoten. Vandaar dat we graag op een andere manier met mensen het gesprek aan willen gaan om te kijken hoe wel elkaar kunnen ondersteunen om het komende aspergejaar ondanks alles tot een succes te maken", meldt Angelique.

Christiaens biedt tal van machines voor de verwerking van asperges

Geautomatiseerde aspergeteelt
In deze tijden van Corona is het nog uiterst onzeker of er komend seizoen wel genoeg seizoensarbeiders beschikbaar zullen zijn. Een arbeidstekort zoals in het voorbije seizoen is dan ook niet uit te sluiten. "Wij bieden zowel voor de teelt als voor de verwerking van asperges moderne, half- en volautomatische machines aan, waardoor aspergetelers minder afhankelijk van deze seizoenskrachten zijn."

Oogstmachines van Christiaens worden inmiddels in tal van teeltgebieden ingezet.  

Solide voorbereiding op nieuw seizoen
Naast de nieuwe oogstmachine voor groene asperge zijn de bekende machines - waaronder Chrisje en Chris - al sinds jaar en dag zeer gewild onder aspergetelers. Normaliter zouden ook deze erkende systemen voor het wassen, snijden, bundelen en sorteren van asperges op de expoSE in Karlsruhe aan bod zijn gekomen. Een solide voorbereiding op het nieuwe seizoen is zeker in deze tijden niet onverstandig, benadrukt de toeleverancier. "De eerste asperges worden al over drie maanden gestoken. Daarom doet men er goed aan om onverwachte risico's en situaties voor te zijn."


Het team van Christiaens poseert met de kersverse innovatieprijs. 

Meer informatie:
Christian Agro Systems
Angélique Christiaens
Tel: +31 (0) 475594869
Mob: +31 (0) 610200594
Mail: [email protected] 
www.christiaensagro.com     

Publicatiedatum: