Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
fabrikant produceert nu 1 miljoen clamshells per dag

Pandemie stimuleert vraag naar hygiënische verpakkingen

De vraag naar PET-clamshells is de afgelopen maanden toegenomen. Gedeeltelijk heeft dit te maken met de coronapandemie, omdat de consument de voorkeur geeft aan hygiënische verpakkingen die de aanrakingen van mensen minimaliseren. De Indiase verpakkingsproducent Santosh Packaging heeft zijn productie verhoogd en produceert nu een miljoen stuks per dag.

Santosh Packaging groeit gestaag. Hun verpakkingen zijn geschikt voor een grote verscheidenheid aan producten. Sanket Sethiya, woordvoerder van het bedrijf: "Wij produceren verpakkingsoplossingen voor telers. Wij produceren PET-clamshells voor druiven, steenfruit, bramen, blauwe bessen, kersen, pruimen, abrikozen, aardbeien en nog veel meer versproducten. In onze fabriek persen we meerlaagse platen. Het materiaal dat voor onze verpakkingen wordt gebruikt is 100% gerecycleerd PET."

In 2020 investeerde Santosh Packaging in nieuwe machines om de capaciteit te verhogen; het bedrijf heeft nu de capaciteit om een miljoen stuks per dag te kunnen produceren. "We zijn indertijd begonnen met een dagelijkse capaciteit van 0,3 miljoen stuks per dag. Vanaf 2016 bereikten we een capaciteit van 0,5 miljoen stuks per dag. Nu, in 2020 is onze capaciteit één miljoen stuks/dag! We hebben de grootste capaciteit in India en we beschikken over een groot netwerk om bijvoorbeeld 80% van de druivenexporteurs te kunnen bevoorraden. We zijn op zoek naar verdere uitbreiding en ons motto is: Uw product, onze verpakking!"

"Onze verhoging van de capaciteit werd bereikt op basis van twee principes: kwaliteit en kwantiteit. Om de kwaliteit te waarborgen, maken we gebruik van de Oostenrijkse platenlijn en de Duitse thermovormmachines, die de beste ter wereld zijn. Als het gaat om de kwantiteit, zijn we begonnen met slechts één enkele machine. Later hebben we die uitgebreid naar twee machines en na onze laatste investering draaien we nu op vier machines. Wij leveren onze verpakkingen aan Indiase exporteurs en we exporteren ook naar de VS, Egypte en Zuid-Afrika. Onze fabriek is BRC erkend en we hebben ook EU- en FDA-certificaten voor onze producten."

Hoewel het coronavirus veel uitdagingen met zich meebracht, nam de vraag naar PET-verpakkingen toe, wat positief was voor Santosh. "In India is er nu een verandering merkbaar in het feit dat producten hygiënisch in clamshells worden verpakt. Dit wordt gestimuleerd door Covid-19. De consument geeft de voorkeur aan deze verpakkingen  en dat is in ons voordeel. Covid-19 had voor ons een positief effect en daarmee hadden we geluk. De Indiase markt heeft een begin gemaakt met de vraag naar producten verpakt in clamshells," besluit Sethiya tevreden.

Voor meer informatie:
Sanket Sethiya
Santosh Packaging
+91 880 604 5151
[email protected]  
www.santoshpackaging.com  

Publicatiedatum: