Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alain Alarcon, Banagrumes:

"De afgelopen 10 dagen lijkt de vraag naar kaki's te zijn toegenomen"

Banagrumes, een multi-gespecialiseerde groothandelaar op het gebied van fruit in Rungis, is 5 oktober jl. begonnen met het op de markt brengen van Spaanse kaki: “We werken rechtstreeks samen met twee leveranciers in Spanje: met premiumleverancier El Osito en klasse 1-leverancier Teresín.

Dit jaar waren de opbrengsten  20% tot 25% kleiner. Tot nu toe hebben we daar echter niet veel veel last van gehad, omdat de afzet relatief rustig verliep,” vertelt directeur Alain Alarcon.

De afgelopen 10 dagen lijkt de vraag echter te zijn toegenomen. "De markt is wakker geschud en klanten komen steeds vaker naar ons toe. Er is sprake van een betere productomzet, ongetwijfeld versterkt door dit gebrek aan partijen. De meeste kaki's moesten al wel worden geoogst, dus binnenkort gaan we bewaarkaki's op de markt brengen. Meestal wordt de afzet van kaki's later in het seizoen hervat, met de kerstvakantie in aantocht."

De gemiddelde verkoopprijs is in dit afzetstadium hoger dan die van vorig jaar. "We zetten minder partijen af dan vorig jaar, maar wel tegen een hogere prijs. Er is een verschil van bijna 30 cent per kilo ten opzichte van de prijs van vorig seizoen."

Banagrumes biedt klanten zowel de klassieke als de nieuwere kaki aan. Het bijzondere aan de klassieke kaki is dat deze alleen zacht wordt geconsumeerd. De Persimon, een nieuwere soort kaki, is een harde soort.

“We verhandelen al bijna 30 jaar kaki. De afgelopen jaren heeft er vanuit de consument een verschuiving plaatsgevonden ten gunste van de Persimon kaki. De Persimon kaki is ook gemakkelijker te verzenden omdat deze minder kwetsbaar is.

Persoonlijk zou ik echter het assortiment klassieke kaki's willen behouden. Dankzij de zoete smaak bieden deze kaki's een zeer interessante meerwaarde. De smaak van de zachte Persimon heel speciaal!

Maar het klopt dat het lastiger is om met deze kaki's te werken omdat ze zo kwetsbaar zijn. Het is zelfs zo dat we deze kaki's in trays verkopen, omdat het delicate producten zijn. "

Voor meer informatie:
Alain Alarcon
Banagrumes
Telefoonnummer: +33 (0)1 45 12 28 40
[email protected] 
www.banagrumes.com 

Publicatiedatum: