Na de succesvolle toepassing op kersen en tomaten heeft TR Turoni zijn durometer aangepast voor gebruik op andere fruitsoorten zoals blauwe bessen en druiven. "Dankzij het instrument is het mogelijk om op een snelle, nauwkeurige en niet-invasieve manier de hardheidsgraad van het vruchtvlees van sommige soorten fruit te beoordelen," zegt Enrico Turoni. "Dit is een zeer belangrijke rijpingsindex, aangezien deze directe gevolgen heeft voor de houdbaarheid van het fruit."
Op kersen, tomaten, blauwe bessen en druiven geven de klassieke methoden om de hardheid van het vruchtvlees te meten, zoals de penetrometer, geven volgens Turoni geen interessante resultaten. "Met de durometer krijgen we echter een waarde die meer overeenkomt met de werkelijkheid. Het instrument simuleert de druk van een vinger op het vruchtvlees, zonder het te doorboren. De toepassing op druiven kan een index opleveren die ook kan worden gekoppeld aan de knapperigheid van de druif, die door de consument zeer wordt gewaardeerd."
"Naast het suikergehalte, een parameter die traditioneel op druiven wordt gemeten, kunnen we dus eenvoudig en snel de meting van de hardheid van het vruchtvlees toevoegen. Daarnaast is ook de zuurgraad snel te meten dankzij de zuurmeters die de laatste jaren op de markt zijn gekomen."
TR Turoni biedt ook een instrument om de kracht te meten die nodig is om de druif van de rank te halen: deze parameter wordt steeds meer gevraagd door onderzoekers en telers.
Voor meer informatie:
Enrico Turoni
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italië
+39 543 724 848
[email protected]
www.trturoni.com