Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
TR Turoni

De hardheid van blauwe bessen en druiven meten op een zachte manier

Na de succesvolle toepassing op kersen en tomaten heeft TR Turoni zijn durometer aangepast voor gebruik op andere fruitsoorten zoals blauwe bessen en druiven. "Dankzij het instrument is het mogelijk om op een snelle, nauwkeurige en niet-invasieve manier de hardheidsgraad van het vruchtvlees van sommige soorten fruit te beoordelen," zegt Enrico Turoni. "Dit is een zeer belangrijke rijpingsindex, aangezien deze directe gevolgen heeft voor de houdbaarheid van het fruit."

Op kersen, tomaten, blauwe bessen en druiven geven de klassieke methoden om de hardheid van het vruchtvlees te meten, zoals de penetrometer, geven volgens Turoni geen interessante resultaten. "Met de durometer krijgen we echter een waarde die meer overeenkomt met de werkelijkheid. Het instrument simuleert de druk van een vinger op het vruchtvlees, zonder het te doorboren. De toepassing op druiven kan een index opleveren die ook kan worden gekoppeld aan de knapperigheid van de druif, die door de consument zeer wordt gewaardeerd."

"Naast het suikergehalte, een parameter die traditioneel op druiven wordt gemeten, kunnen we dus eenvoudig en snel de meting van de hardheid van het vruchtvlees toevoegen. Daarnaast is ook de zuurgraad snel te meten dankzij de zuurmeters die de laatste jaren op de markt zijn gekomen."

TR Turoni biedt ook een instrument om de kracht te meten die nodig is om de druif van de rank te halen: deze parameter wordt steeds meer gevraagd door onderzoekers en telers.

Voor meer informatie:
Enrico Turoni
T.R. Turoni srl
Via Copernico 26
47122 Forlì - Italië
+39 543 724 848
[email protected]
www.trturoni.com

Publicatiedatum: