Kunstmatige intelligentie is de sleutel

Agrico en universiteit van Abertay werken aan nieuwe aardappelrassen

Een samenwerkingsverband voor kennisoverdracht tussen de universiteit van Abertay en de Britse pootgoedleverancier Agrico UK zal kunstmatige intelligentie gaan inzetten om de aardappelteelt in een korter tijdsbestek beter beheersbaar te maken.

Het toekomstige plan voor het project van £118.000 (bijna € 132.000), gefinancierd door Innovate UK en de Scottish Funding Council, is om onderzoekstechnieken uit te voeren die helpen bij het selecteren van aardappelen met een duidelijke aantrekkingskracht voor de consument en kwaliteiten waardoor ze gemakkelijk te telen zijn

Op dit moment duurt het meer dan tien jaar om nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen en zaken als ziekteresistentie, hitte- en droogtetolerantie en smaak zijn factoren waarmee rekening moet worden gehouden. "Dit project is vrij uniek en maakt gebruik van nieuwe technieken om succesvolle aardappelrassen beter te voorspellen voor de consument," zegt dr. Steven Muir van Agrico UK.

"Het integreren van datawetenschap in combinatie met zintuiglijke en consumentenwetenschap is een belangrijk onderdeel van onze visie en is de sleutel tot onze ambities voor de toekomst," voegde Archie Gibson, uitvoerend directeur van Agrico UK, toe.

De universiteit van Abertay heeft sterke banden met de voedings- en drankenindustrie en de expertise van de academische staf is zeer gewild in de industrie. "Dit project duurt 30 maanden en we zijn blij dat we samen met Agrico UK kunnen werken aan iets wat echt een verschil kan maken," zegt dr. John Grigor van Abertay's divisie Engineering en Food Science.

Bron: digit.fyi


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven