Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

DSV gaat voorraad in magazijn tellen met drones

In samenwerking met techno-innovator Verity implementeert DSV een autonoom drone-systeem in verschillende van zijn magazijnen om de inventaris beter te kunnen beheren.

Voorraadbeheer bestaat traditioneel uit handmatige barcodescans om de voorraad in het magazijn te tellen en bij te houden. Naast het feit dat dit een arbeidsintensieve taak is, leiden handmatige tellingen er vaak toe dat de voorraadgegevens niet up-to-date zijn als gevolg van afwijkingen.

De DSV Innovation Hub werkt voortdurend aan het verbeteren van de dienstverlening en de bedrijfsvoering en in samenwerking met Verity is het drone-systeem in het magazijn van Moerdijk in Nederland getest, waarbij de drones duizenden autonome vluchten en tienduizenden scans hebben uitgevoerd. Het drone-systeem kan zonder menselijke interactie barcodes scannen en detecteren of palletposities leeg of bezet zijn. De drones werken voornamelijk 's nachts en onderbreken de magazijnwerkzaamheden niet.

"De drones geven tot op de centimeter nauwkeurig aan waar de goederen zich bevinden en de informatie die ze met hun scans aanleveren kan worden vergeleken met de informatie in ons digitale systeem. Dit helpt ons om de voorspelbaarheid en zichtbaarheid van de voorraad te vergroten," zegt Luca Graf, senior directeur Innovatie bij DSV.

De pilot toont aan dat handmatige tellingen voor een groot deel kunnen worden vermeden en dat de voorraadgegevens vrijwel foutloos worden, waardoor het voorraadbeheer wordt geoptimaliseerd. De succesvolle pilot leidt nu tot de uitrol van het drone-systeem in meer magazijnen van DSV.

"We willen onze klanten hightech oplossingen voor de toeleveringsketen bieden en daarom werken we samen met innovatieve bedrijven als Verity. We hebben een goede, praktijkgerichte samenwerking met hen gehad tijdens de implementatie van dit drone-systeem, waarvan we verwachten dat het veel van onze magazijnactiviteiten ten goede kan komen," zegt Peter van der Maas, executive vicepresident, Benelux, DSV Solutions.

Voor meer informatie:
DSV
www.dsv.com

Publicatiedatum: