Eerste zichtwerk voor Onderzoekscentrum Zachtfruit Delphy

De afgelopen weken is er ontzettend veel werk verzet op het achterland van themapark Het Aardbeienland, waar Delphy start met de bouw van een hightechonderzoekscentrum. Afgelopen week is Maurice Kassenbouw gestart met het plaatsen van het staal voor de kas. "Begin 2021 zal het glas in de kas geplaatst worden," vertelt Adrie Biemans, die bedrijfsleider in Horst zal worden.

Bart Jongenelen, manager onderzoek Soft Fruit, vertelt meer over het definitieve plan. “Op de vroegere plukvelden van Het Aardbeienland komt een hightech kas van 3.000m2, 1.000m2 trayveld, 1.000m2 stellingen en 1.000m2 regenkappen. Verder wordt het terrein ingedeeld met de daarbij horende faciliteiten zoals een waterbassin en parkeergelegenheid. Dit staat los van het themapark en de toekomstige faciliteiten van de stichting Berry Briljant, maar de verbinding in partnership en samenwerkingen zijn de kracht op deze locatie!”Planning
In week 46 is Traycon gestart met het egaliseren van het terrein en de aanleg van het bassin. Inmiddels is de fundatie van de kas gestort en zal Maurice Kassenbouw de staalbouw eind dit jaar overeind hebben.

Vanaf 2021 zal Cogas Zuid en Meteor Systems aan de slag gaan met de installatie en teelt-ondersteunende voorzieningen. Vanaf half maart 2021 komen de eerste planten op de buiten opstellingen. Vanaf mei 2021 is de kas klaar voor gebruik en zal de locatie halverwege 2021 volledig operationeel zijn.

Delphy zal de hightech locatie in Horst wereldwijd op de kaart zetten als de Berry Hotspot. “Dit centrum moet, naast een voor kennis en innovatie, ook de huiskamer van de zachtfruitsector zijn, waar kennis ontwikkeling en kennisverspreiding op een unieke manier worden samengebracht”, vult Bart Jongenelen aan.

Alle kennis op één terrein
Delphy geeft op het terrein van de stichting invulling aan de pijler: innovatie, dat naast de pijlers educatie, maatschappelijk verantwoord en regio/sector branding, behoren tot het meerjarenplan van de stichting. “Met de hypermoderne kas van Delphy op het terrein van Berry Briljant, is er een hele mooie verbinding tussen de sector en de consument mogelijk. Het onderzoeksterrein zal niet direct toegankelijk zijn voor de consument, maar met alle kennis over zachtfruit op één terrein, zijn de mogelijkheden natuurlijk héél breed! Dus wij zien de toekomst enthousiast tegemoet,”, vertelt Jikke van Gerven, verantwoordelijk voor de communicatie van de stichting Berry Briljant.

Ambitieuze uitdaging krijgt vorm
“In 2018 zijn we als stichting begonnen aan deze ambitieuze uitdaging om Het Aardbeienland om te vormen naar ons gedroomde Berry Briljant. Als ik zie hoever we nu al zijn na twee jaar hard werken met alle betrokken partners dan zie ik deze droom steeds meer werkelijkheid worden en de Berry Briljant gedachte in zijn volle ambitie tot stand komen. De grond is weer vruchtbare gemaakt en de eerste zaailingen worden hieraan met veel enthousiasme en passie toevertrouwd", besluit Marcel Dings, Voorzitter Berry Briljant, enthousiast de update op het kanaal van Berry Briljant.

Voor meer informatie:
Berry Promotions                                             www.berrybriljant.nl                                communicatie@berrybriljant.nl

 


Delphy
www.delphy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven