Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sylvia Düpmann, Dpmann GmbH & Co. KG:

"Ook als men niet van de horeca afhankelijk is, was dit jaar definitief rustiger"

Het Duitse Düpmann GmbH & Co. KG is sinds het begin van de jaren '70 actief in de conveniencehandel. Alles begon met geschilde aardappelen en uien, inmiddels verwerkt het bedrijf echter een bont palet aan groenten. We spraken met kwaliteitsmanager Sylvia Düpmann over de verhuizing naar de nieuwe standplaats, dit roerige jaar en de toekomst van het bedrijf.

Sinds 2018 is het bedrijf in Borgholzhausen gevestigd en sindsdien is de productie stapsgewijs vanuit de oude vestiging in Marienfeld hierheen verhuisd. In deze herfst is de verhuizing compleet, alleen het wassen van de kratten vindt nog in Marienfeld plaats: "Toch staat het oude terrein niet gewoon leeg. Als we in het seizoen de maximale capaciteit van ons oppervlakte in Borgholzhausen bereikt hebben, kunnen we extra hoeveelheden in de andere vestiging verwerken. Ook het magazijn wordt nog gebruikt en we overwegen om zowel opslag- alsook productiehallen in de toekomst te verhuren.“

De nieuwe standplaats is gunstig gelegen: "We liggen direct aan de A33, dit was een doorslaggevende factor bij de aankoop van het grondstuk. We hebben daar 5.000 m² ter beschikking en we verwerken en verkopen momenteel 14.000 ton groenten per jaar.“

Tot het bonte groentenpalet van Düpmann horen onder andere wortelen, knoflook, prei en een selectie aan vruchtgroenten en paddenstoelen - de nadruk ligt echter op uien.

De uien worden afgenomen van contracttelers uit de regio, een aspect dat steeds belangrijker wordt, merkt Sylvia Düpmann: "Het is niet ongebruikelijk dat de uien voor de verwerking bijvoorbeeld in Polen geschild of gesneden worden om kosten te besparen. Aangezien regionaliteit en duurzaamheid een steeds belangrijkere factor in de handel worden, kunnen we hier met onze contracttelers van profiteren. We werken sinds vele jaren met de telers samen en hebben veel respect voor hun werk.“

De hitte en droogte van de afgelopen jaren heeft het veel groententelers in Duitsland moeilijk gemaakt: "De telers moesten veel presteren. Er komt enorm veel planning en werk kijken bij een ogenschijnlijk eenvoudig product zoals de ui. Dankzij grote investeringen in irrigatie kunnen we inmiddels steeds meer het hele jaar door Duitse uien verwerken. Velen zijn zich, zo denk ik, niet bewust van de geleverde inspanning.“

Ook de andere groenten, die Düpmann verwerkt, worden uit Europa afgenomen: "We hebben vaste leveranciers uit Nederland en Spanje. We hebben een goede vertrouwensbetrekking met onze leveranciers." Hoofdafnemers van Düpmann zijn naast de horeca hoofdzakelijk verwerkers uit de delicatessen- en conveniencesector. "De vraag naar convenience op zich en ook het productpalet is sinds de jaren '70 natuurlijk flink gegroeid. We staan altijd open voor nieuwe dingen en zien onszelf als adviseur en partner van onze klanten om hun wensen te kunnen realiseren."

Ook al levert het bedrijf slechts in geringe mate aan de horeca, dan nog heeft het coronavirus uitwerkingen op de afzet: "Dit jaar is het definitief rustiger. Desondanks kunnen we gelukkig de normale dagelijkse gang van zaken draaiende houden."

Enkele van de tachtig medewerkers werken momenteel thuis. Men vertrouwt echter ook op een veilig hygiëneconcept: "We merken dat onze medewerkers het virus zeer serieus nemen en zich heel goed aan de veiligheids-voorschriften houden. De lockdown in het voorjaar is voor iedereen zeer stressvol geweest, maar nu zien we meer rust en vertrouwen in de maatregelen. Desondanks geloof ik niet dat er voor eind december versoepelingen zullen komen“, besluit Sylvia.

Voor meer informatie:
Sylvia Düpmann
Düpmann GmbH & Co. KG.
Am Teuto 18
33829 Borgholzhausen
+ 49 (0) 54 25/93 24 62-111
[email protected]  
https://www.duepmann.de/  

Publicatiedatum: