Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sukh Bubra over de nieuwe blauwe bessensorteerlijn van Dr. B's:

"Berry Class sorteermachine heeft onze verwachtingen overtroffen"

Dr. B's is een telerscoöperatie die werd opgericht door een aantal mensen met veel ervaring in de sector. Dr. B's heeft in het zuidwesten van de staat Washington een volledig nieuw blauwe bessenteeltbedrijf opgezet, inclusief een uniek pakstation.

Naarmate het bedrijf haar areaal en productiecapaciteit verder uitbreidde, had het behoefte aan het verbeteren van de operationele efficiëntie en de garantie dat de kwaliteit van haar producten voldeed aan de verwachtingen van de klant.

“Onze opbrengsten groeiden aanzienlijk en het was logisch dat we onze sorteer- en verpakkingscapaciteit moesten verhogen. We wilden niet alleen afhankelijk zijn van het inhuren van veel tijdelijke krachten. We wilden juist het tegenovergestelde doen door efficiënter te werken in de boomgaarden door meer mechanische oogstmachines te introduceren en een oplossing te vinden voor het handmatig sorteerwerk in ons pakstation," zegt Sukh Bubra. 

Dr. B's spendeerde veel tijd aan het evalueren van technologieën die bij zouden kunnen dragen aan het verwezenlijken van haar operationele en kwaliteitsdoelstellingen. Uiteindelijk koos Dr. B's voor de Berry Class sorteerlijn van Ellips - Elifab, die in staat is om zowel met de hand als machinaal geoogst fruit te sorteren voor de versmarkt. 

De nieuwe Elifab-lijn werd voor het seizoen 2020 geïnstalleerd en heeft de verwachtingen van het bedrijf ten aanzien van de productiecapaciteit en sorteerprestaties overtroffen, zowel voor de verwerking van met de hand als machinaal geplukt fruit. Dr. B's heeft haar productiedoelen (kilo's per uur) behaald terwijl het fruit ook volgens exacte specificaties kon worden gesorteerd, zoals maat, kleur, defecten, etc. 

Bubra vat het als volgt samen: "We hebben onze aantallen fors kunnen verhogen en onze kwaliteit verbeterd. De technologie van Elifab heeft ons bovendien in staat gesteld om partijen op de versmarkt te brengen die voorheen rechtstreeks naar de verwerkende sector zouden zijn gegaan. Zonder de implementatie van het Elifab-systeem zou dit nooit mogelijk zijn geweest. De ROI heeft onze verwachtingen overtroffen."

 

Voor meer informatie:
Ellips - Elifab
US: Sam Kastel, [email protected]     
Europe: Ed Westerweele, [email protected]      
www.ellips.com 

Publicatiedatum: