Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo maakt foodcoach app beschikbaar voor meer sporters

Jumbo zet een nieuwe stap met Jumbo Foodcoach: de app waarmee fanatieke sporters in een handomdraai maaltijden voor thuis kunnen samenstellen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en dagelijkse schema. De app was al beschikbaar voor wielrenners en daar zijn nu hardlopers aan toegevoegd. Hockeyers, voetballers en fitnessers kunnen voor het einde van het jaar de Jumbo Foodcoach app gebruiken. Voormalig topsporter Naomi van As is, samen met de topsporters van Team Jumbo-Visma, een nieuw gezicht van Jumbo Foodcoach. Ze slaat de brug tussen het belang van voldoende beweging en de juiste voeding in deze nieuwe campagne.

Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo Supermarkten, is trots op de nieuwe functionaliteiten van Jumbo Foodcoach. “Een gezond voedingspatroon speelt een belangrijke rol bij het leveren van sportprestaties. Dankzij Jumbo Foodcoach kunnen we klanten voedingsadviezen op maat bieden, zodat zij verantwoorde voedingskeuzes kunnen maken die passen bij hun sport om beter te kunnen presteren”, vertelt zij. “Hiermee voorzien we in een grote behoefte. Sinds de app in juni beschikbaar kwam voor wielrenners, maken al bijna 50.000 fanatieke sporters hiervan gebruik. Na de hardlopers stellen we deze persoonlijke voedingscoach binnenkort ook beschikbaar aan klanten die graag hockeyen, voetballen of fitnessen. Uiteindelijk willen we zo iedereen helpen en laten zien dat gezonde voeding niet ten koste hoeft te gaan van smaak, beleving en de prijs.”

Ervaringen van een voormalig topsporter
Naomi van As weet uit eigen ervaring dat een evenwichtig voedingspatroon, dat goed is afgestemd op een persoonlijk trainingsschema, kan helpen bij het leveren van topprestaties. “Bij een gezonde leefstijl spelen gezonder eten en bewegen een cruciale rol. Dat is een boodschap die ik als ambassadeur van Jumbo Foodcoach graag wil uitdragen”, zegt van As. “Met deze app laten we zien dat dit helemaal niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Met Jumbo Foodcoach zetten we nu een mooie nieuwe stap in hulp bieden naar gezonder eten en leven.”

Jumbo en Atletiekunie willen krachten bundelen
Jumbo werkt ook samen met de Atletiekunie om invulling te geven aan de gezamenlijke missie om mensen meer te laten bewegen en tegelijkertijd te helpen met een gezond voedingspatroon. Deze samenwerking staat vooral in het teken van kennisuitwisseling. De Atletiekunie heeft veel kennis over beweging, terwijl Jumbo veel informatie heeft over voeding. Deze kennis wordt gebundeld en gebruikt om Jumbo Foodcoach verder te verbeteren en om hardlopers nog beter te helpen.

Voeg eigen recept toe
Dankzij Jumbo Foodcoach kunnen sportfanaten nu kiezen uit ruim 600 recepten en deze volledig afstemmen op hun dagschema. Een belangrijke uitbreiding is dat de app nu óók de mogelijkheid biedt om eigen recepten in te voeren en te zien hoe dit zich verhoudt tot het voedingsplan. Met enkele kleine aanpassingen toveren sporters hun alledaagse gerechten om tot de ideale sportmaaltijd. De app berekent hoe het eigen recept scoort op belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. De sporters krijgen vervolgens te zien hoe ze de verhoudingen van ingrediënten kunnen aanpassen om beter in het voedingsplan te passen.

Topsporters zijn fan van de app
Jumbo Foodcoach is ontwikkeld en uitgebreid getest in samenwerking met de A-selectie van voetbalclub PSV, de performance staf en sporters van Team Jumbo-Visma en vooraanstaande bewegings-, voedings- en gedragswetenschappers als Asker Jeukendrup, Luc van Loon en Stef Kremers. Team Jumbo-Visma gebruikt de app dagelijks en met succes, want door de goede resultaten in 2020 is Team Jumbo-Visma geëindigd als beste team, met de beste renner van het jaar (Roglič) en de beste eendagscoureur (Van Aert).

Jumbo Foodcoach wordt steeds verder verbeterd en uitgebreid, zodat de populaire app in 2021 voor iedereen in Nederland beschikbaar zal zijn. Meer informatie over Jumbo Foodcoach staat op https://www.jumbo.com/foodcoach.

Publicatiedatum: