Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Temperatuurmeter toegevoegd voor extra beveiligde toegangscontrole

Zomaar even de kas of een voedselverwerkend bedrijf in lopen, dat is er vaak niet meer bij tegenwoordig. Eerst moet men langs een tourniquet of door de hygiënesluis om gedesinfecteerd toegang te krijgen tot het bedrijf.

LETS, dat hygiënetoepassingen ontwikkeld, heeft daar nu een nieuw product aan toegevoegd: een lichaamstemperatuurmeting. Deze LETS-scan is makkelijk op een tourniquet of hygiënesluis te plaatsen en zorgt daarmee voor een extra beveiligde toegangscontrole.


De LETS-scan toegepast op een toegangscontrolesystemen

De LETS-scan heeft een industriële binocular camera en biometrische gezichtsherkenningstechnologieën. Ook maakt de nieuwe tool van een infrarood warmtebeeldmodule, legt Gerco Dijkgraaf uit. "Samen zorgt dit voor een zeer nauwkeurige temperatuurmeting. Als iemand een mondkapje op heeft, dan wordt dat herkend en als de lichaamstemperatuur te hoog is, dan volgt een waarschuwing met een rood scherm en geluid bij hoge lichaamstemperaturen."

Uitbreidingen
De LETS-scan kan op bestaande tourniquets of hygiënesluizen worden gemonteerd. Ook bevestiging aan de wand van de tourniquet (met LETS-scan) of van de LETS-scan zelf is mogelijk. 

Los de temperatuurmeting moet de persoon die het tourniquet of de hygiënesluis mét scan passeert ook nog steeds handen en voeten desinfecteren. "En dan is het ook nog mogelijk om de scan uit te breiden met functies zoals een ID-kaartlezer, klokregistratie, een vingerprintlezer en in de toekomst allicht nog meer toepassingen."

Ook naar de glastuinbouw
In de voedselverwerkende industrie heeft LETS het nieuwe systeem al geleverd, omdat men daar van oudsher sterk aanwezig is als leverancier van hygiënetoepassingen. In het licht van de huidige ontwikkelingen in de glastuinbouw richt men zich nu ook op deze markt. "Voor ons een vrije nieuwe markt", aldus Gerco, "maar wel een markt waar wij veel voor kunnen betekenen omdat de eisen die telers en bedrijven in deze sector stellen hoog zijn. Met onze machines en apparatuur, waaronder ook robuuste, duurzame krattenwaslijnen, helpen wij hen daar graag bij."

Voor meer informatie:
LETS bv
www.letsbv.nl
[email protected]