Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gbrs van Aarle deelt tips van klanten

Laat de feestdrukte maar komen!

Komende kerstdagen kan het wel eens veel drukker gaan worden in de AGF-speciaalzaken. Bij een goed scenario kan horeca wellicht (beperkt) open en nog altijd vermijden consumenten de supermarkt. Bovendien komt er een extra feestdag bij omdat Kerst op vrijdag en zaterdag valt. Gebrs van Aarle riep haar klanten op alvast ideeën te delen om in te kunnen spelen op de verwachte drukte.

Ze hebben veel reacties mogen ontvangen met zeer uiteenlopende ideeën en oplossingen. “Niet alles is voor iedereen bruik- en of haalbaar omdat de omgevingsfactoren voor iedereen anders zijn. De meeste oplossingen zijn gericht op hoe u uw mijn klant droog, warm en gezellig kunt laten wachten tijdens het ophalen van de bestelling of het doen van boodschappen zonder de coronaregels te overtreden. Vooral dat laatste is een uitdaging door ruimtegebrek in de meeste winkels.

Extra verkoopruimte
Door het inzetten van een mobiele koelwagen, foodtruck en of tent voor en mogelijk achter uw winkel kunt u extra verkoopruimte creëren. Deze kunt u ook als afhaalpunt gebruiken.

De klanten staan (gedeeltelijk) droog, u kunt sfeerbeleving toe passen door muziek en verlichting zodat klanten het prettig vinden om te wachten.

Leegstaand winkelpand huren
Er staan veel winkelpanden leeg. Zoek hiervoor contact met de gemeente, centrum manager of verhuurder, er is vaak meer mogelijk dan u denkt, ook voor korte periodes. Een extra ruimte huren waar geproduceerd kan worden en welke ook kan dienen als afhaallocatie voor bestellingen. Zoek samenwerking met plaatselijke slager, bakker en visboer en/of horeca. Deze ondernemers hebben ongetwijfeld hetzelfde probleem. Samen sta je sterker.

Bestellijsten 
Laat klanten zoveel mogelijk vooraf bestellen d.m.v. bestellijsten online en/of op papier. Geef tijdvakken aan wanneer de klant zijn bestelling kan afhalen en op welke locatie. Dit kunt u ook achteraf doen als u meerdere bestellingen bij elkaar heeft, dan heeft u het heft in eigen handen zodat u kan sturen met de tijdsblokken.

Extra Tips

  • Huren extra mobiele pin (tijdig regelen)
  • Verruiming openingstijden (tijdig kenbaar maken op social media, in de winkel)
  • Auto drop-service op afroep(klant hoeft niet in winkel te komen)
  • Drive-in maken met animatie voor de klant, betalen via mobiel op afstand-stok
  • Gastvrouw/animatie bij entree winkel, tent die klanten helpen met de routing, regels en handdesinfectie maar ook om de klanten te vermaken tijdens het wachten.
  • Bundelen producten zodat klanten vaste eenheden kopen= snelheid in de winkel

Voor meer informatie
Gebrs van Aarle
Van Leeuwenhoekweg 39
5482 TK Schijndel
073 5441919
www.gebrsvanaarle.eu     
[email protected] 
[email protected]      

 
 

Publicatiedatum: