Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gineke de Graaf, De Beersche Hoeve:

"Overgestapt op biologisch afbreekbare zakjes voor bijvoorbeeld de winterpostelein"

De kou doet langzaamaan zijn intrede, de winter begint. Ook op de biodynamische Odin boerderij De Beersche Hoeve in Noord-Brabant is dit duidelijk op het land te zien. Nog maar een paar gewassen staan buiten en in de kas wordt de winterpostelein geoogst. Boerin Gineke vertelt meer over het reilen en zeilen op de boerderij.

"In de tunnels oogsten we nu winterpostelein, veldsla, rucola en spinazie. Ook oogsten we pompoenen. Buiten hebben we veldsla gezaaid, die oogsten we niet maar laten we volgend voorjaar bloeien, zodat we er zaad van kunnen oogsten. Daarnaast zijn we heel veel van de herfstoogst aan het opruimen op het land, zoals de stokken en draden die er nog staan van de stokbonen. Ook zijn we de schuur aan het verbouwen, hier krijgen we een nieuw kantoor en onderzoekslaboratorium voor onze veredelingsprojecten."

Klepelen van gewasresten
"Ook zijn we groenbemesters aan het zaaien. En we zijn druk met de gewasresten te klepelen. Dit is het fijnmalen van gewasresten op het land, met een klepelmaaier. De resten daarvan blijven na het maaien liggen op het land. Zo blijft het natuurlijke afval als compost achter en vloeien de voedingsstoffen deels weer terug de grond in, wat de aarde weer gezond maakt."

Winterpostelein in biologisch afbreekbare zakjes
"Ook leuk! Deze week zijn we overgestapt op biologisch afbreekbare zakjes voor bijvoorbeeld de winterpostelein. Zo blijven we stap voor stap verduurzamen."

Bron: Odin

Publicatiedatum: