Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eric Moerdijk (Monie):

"Aanbod fijne sorteringen rode uien beperkt"

Tholen - Hoewel het iets minder hectisch is dan de voorgaande weken, blijft de uienexport goed doorlopen. "Aan het begin van het seizoen waren er toch de nodige onzekerheden, maar tot nu toe hebben we een hele goede export gehad", constateert Eric Moerdijk van uiensorteer- en pakstation Monie uit Nieuwdorp.

"Ook de vooruitzichten tot het einde van het jaar zijn goed. Senegal zullen we er tot december gegarandeerd als bestemming bij hebben. Ik zeg niet dat we wekelijks 35.000 tot 40.000 ton zullen blijven exporteren, maar halen we exportweken tussen de 25.000 en 30.000 ton, dan zijn dat nog altijd prima volumes."

Het is volgens Eric geen probleem om aan voldoende uien te komen. "Met een telersprijs van 20 cent voor directe levering, zijn toch veel telers wel genegen om hun product te verkopen. Dat blijft toch altijd wel een soort van psychologische grens. Kwalitatief zijn er voldoende goede partijen te vinden, maar de kwaliteit is dit jaar wel erg wisselend. Dat zal ook wel zo blijven. Met de huidige export kun je geen partijen gebruiken waar je veel werk aan hebt."

"Het punt momenteel is dat bij de rode uien veel kleine sorteringen er al zijn uitgepikt. Het is momenteel lastig om voldoende fijne partijen te pakken te krijgen om die in de gewenste volumes te leveren. Wat zou helpen is dat de specificaties aangepast worden van 40-60 naar 50-70, maar daar moeten afnemers dan wel mee akkoord gaan."

Voor meer informatie:
Monie Nieuwdorp
Hertenweg 61
4455TK Nieuwdorp
Tel: 0113-612845
[email protected]  
www.monie.nl