Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita zet hulpactie op touw voor door orkaan Eta getroffen landen in Midden-Amerika

Chiquita reikt Midden-Amerika, dat zwaar getroffen is door orkaan Eta, een helpende hand door een hulp- en geldinzamelingsactie op touw te zetten vanuit haar Noord-Amerikaanse hoofdkwartier in Fort Lauderdale. Het bedrijf wil direct hulp bieden aan de getroffenen van de orkaan en bijdragen aan het herstel van de schade die Eta heeft veroorzaakt aan onder meer ziekenhuizen, wegen, scholen en woonhuizen.

Vanaf 11 november zal Chiquita samen gaan werken met belangrijke hulporganisaties en overheidsinstellingen om de hulpactie te organiseren. Een belangrijk deel van de actie bestaat uit het aanmoedigen van al haar werknemers en de inwoners van de staat Florida om alle spullen die zij kunnen missen af te leveren bij haar distributiecentrum. Ook zamelt het bedrijf geld in onder haar personeel en anderen die dit goede doel een warm hart toedragen.

"Chiquita is zich bewust van haar verantwoordelijkheid als marktleider binnen de wereldwijde AGF-sector door plattelandsgebieden in nood te helpen en heeft zich voorgenomen om de herstelwerkzaamheden in Honduras en Guatemala te steunen," zegt Carlos Lopez Flores, directeur van Chiquita. "Als Hondurees weet ik hoe veerkrachtig Midden-Amerika heeft gereageerd op de talloze rampen waar zij in de loop der jaren door is getroffen. Ik ben er trots op dat we deze geweldige landen kunnen helpen via onze geldinzamelingsactie en door het voortzetten van onze activiteiten, waarmee er ook de komende jaren werkgelegenheid zal worden gecreëerd in deze gebieden."

Chiquita zal haar voedzame bananen ook distribueren in de getroffen dorpen. De schepen en vloot van Chiquita zullen worden ingezet om essentiële goederen af te leveren in Honduras en Guatemala. Daarnaast zal er medische hulp worden aangeboden via gezondheidsbeurzen, apotheken op de Chiquita-teeltbedrijven en een door het bedrijf gesponsorde kliniek in La Lima, Honduras. 

“In de nasleep van een natuurramp zoals orkaan Eta is het noodzakelijk dat we onze krachten bundelen om deze zwaar getroffen landen en hun inwoners hulp te bieden," zegt Luis Suazo Barahona, de ambassadeur van Honduras in de VS. "We zijn dankbaar voor de gulle hulpactie van Chiquita in deze zware tijd en we zullen gezinnen in nood van de meest essentiële voedingsmiddelen en goederen voorzien."

Zo kunt u de Chiquita-actie steunen
Degenen die graag goederen zouden willen doneren, kunnen deze vanaf vandaag afleveren bij het distributiecentrum van Chiquita in de daarvoor bestemde zone.

Voor meer informatie: 
Chiquita
Email: [email protected] 
www.chiquita.com

Publicatiedatum: