Kenia exporteert in december de eerste mango’s naar de EU sinds 5 jaar

Kenia zal naar verwachting in december de export van mango's naar de Europese Unie hervatten na een periode van vijf jaar. Benjamin Tito, directeur van het directoraat Tuinbouwgewassen, verklaarde dat het land een exportverbod op mango’s had ingesteld vanwege de aanwezigheid van fruitvliegen die in de EU als ongedierte zijn geclassificeerd.

Tito verklaart dat de Oost-Afrikaanse natie de insecten onder controle heeft kunnen krijgen door het creëren van plaagvrije zones in de gebieden waar mango's worden geteeld. Hij merkte verder op dat Kenia zal beginnen met zendingen naar landen als Groot-Brittannië en Frankrijk.

De te verkopen hoeveelheden zullen worden bepaald door de hoeveelheid ongediertevrije producten. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat het land momenteel slechts 10% van de lokaal geteelde mango's kan exporteren vanwege kwaliteitskwesties.

Volgens Tito worden de meeste mango's, die bestemd zijn voor overzeese markten, geoogst voordat ze volledig rijp zijn, zodat de mango’s, tegen de tijd dat ze op de markt komen, klaar zijn voor consumptie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven