Chinese lycheeteler verkoopt 350.000 kg via social media

Gan Youqin is een teler uit de provincie Lingshan in Qinzhou, de autonome regio Guangxi Zhuang in Zuid-China. Ze is een internetberoemdheid geworden via korte video's, die haar plattelandsleven laten zien en de verkoop van agrarische en aanverwante bijproducten online bevorderen.

Gan en haar team zijn in 2017 begonnen met het plaatsen van korte video's op sociale media. Op dit moment heeft Gan meer dan 10 miljoen volgers met ongeveer 2 miljoen kijkcijfers per dag. Koken, netten uitzetten om te vissen, in bomen klimmen en fruit plukken... haar hele plattelandsleven gevat in korte video's drijft haar verkoop op.

In 2018 verkocht Gan meer dan 350.000 kilo lychee via livestreaming. Daarnaast helpt Gan ook lokale arme huishoudens bij de verkoop van land- en tuinbouwproducten en bijproducten en biedt ze werkgelegenheid aan meer dan 50 arme huishoudens.

Foto: Xinhua

Gan zegt dat er citrustelers zijn die zich tot haar wendden voor hulp omdat er minder kooplieden naar het dorp kwamen om bulkaankopen te doen vanwege de Covid-19-epidemie dit jaar. In haar geboortestad wordt ze nu gesteund en vertrouwd voor haar grote succes in het stimuleren van de verkoop van AGF-producten.

Volgens china.org.cn staat Gan bekend als een van de wegbereiders van Chinese online beroemdheden die het landleven delen en de verkoop van gerelateerde producten online promoten. Ze werd aangemoedigd door haar neef Zhang Yangcheng en plaatste haar eerste video in mei 2017, die 200.000 keer werd bekeken in minder dan een dag.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven