Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Meerkerk en Kees Valstar herenigd bij HMP Distribution

Kees en Piet van het fruit in de gezonde wiet

Tholen - Twintig jaar geleden ging Kees Valstar van start met FruitWorld om de zachtfruitverkoop, die toen nog in de kinderschoenen stond, op poten te zetten. Hij nam bij de intrek van het toenmalige kantoor in Breda, Piet Meerkerk als verkoper aan. Twintig jaar laten hebben de paden van beide handelaren elkaar opnieuw gekruist. Kees was al enkele jaren actief in de verkoop van hennepproducten en vanaf 1 januari 2021 gaat Piet de verkoopactiviteiten van HMP Distribution versterken. "De cirkel is rond!"


Piet Meerkerk

Geen aardbeien, bessen en frambozen meer voor de ervaren fruithandelaar, maar melk, bakproducten en olie. "Ik vond de stap die Kees gezet had richting de hennepproducten altijd al heel interessant en zag ook de mogelijkheden met de toepassing van het product. Toen hij belde, was ik dan ook meteen enthousiast", vertelt Piet. "Deze toepassingen passen helemaal in de huidige tijd, waarin vegan-producten helemaal hot zijn."


Hennepthee van Dutch Harvest

"We hebben prachtige producten en ook een goed verhaal naar de retail. De teelt van hennep heeft namelijk ook een zuiverende functie en haalt onder meer vervuild water en zware metalen uit de grond. Bovendien maakt het de grond rul en doordat het een korte productie heeft, zijn wisselteelten prima mogelijk", vertelt Piet. "Bovendien is de teelt van hennep CO2-negatief en wordt de gehele plant gebruikt. Wij gebruiken de zaadjes, maar de steel wordt ingezet voor dashboards van auto's of in de textiel. Op en top circulair dus."

Onder HMP Distribution vallen meerdere productgroepen. Zo is Valstar met Healthy Plant Products al langer actief in de productie en verkoop van CBD-olie, onder de naam Dutch Harvest wordt er thee van de blaadjes en bloemetjes van de hennep geleverd, onder MGC Derma wordt gericht op de hoogwaardige cosmetica-markt en met Amstergum wordt met een knipoog een start gemaakt met de levering van hennepkauwgum. 

Een vijfde tak vormt het merk Good Hemp, een Brits merk dat op hennep gebaseerde producten als proteïne, melk, bakkerijproducten en olie op de markt brengt. In het Verenigd Koninkrijk is het merk inmiddels aan een flinke opmars bezig en HMP Distribution heeft de verkooprechten om de producten te verkopen in Midden- en Noord-Europa (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Portugal en Scandinavië.)


Good hemp

Piet ziet er naar uit om in het nieuwe jaar de retailinkopers te gaan benaderen. "Deze producten liggen niet bij de AGF-inkoper op zijn bordje, maar ik zal mijn netwerk natuurlijk wel aanwenden. Gezien de volumes die we kunnen leveren en de ontwikkeling die deze markt doormaakt, wil ik toch zeker volgend jaar deze tijd wel een paar Good Hemp-producten in de Europese schappen hebben liggen!"

Voor meer informatie:
Piet Meerkerk
HMP Distribution
IABC 5102
4814 RN Breda
Mob: 06-51376365
[email protected] 
www.hmp-distribution.com/