Tholen - Als AGF-specialist heb je meer te bieden dan kwaliteitsproducten en een uitstekende service. Veel hebben al een transitie doorgemaakt richting catering en het aanbieden van gezond gemak en bezorgen in de regio. Gijs van de Hoef zet deze nóg een stap en zetten ze zichzelf landelijk op de kaart met hun kant-en-klare maaltijdboxen.
Renate en Christine van de Hoef
Het ondernemende familiebedrijf bestaande uit Gijs en Anneke en hun dochters Renate en Christine formuleerden in 2019 een nieuwe missie: duurzaam en gezond eten zo toegankelijk en gemakkelijk mogelijk maken en doen dat via de slogans Partner in gezondheid en Eten met een goed gevoel.
Gijs en Anneke van de Hoef
Vanuit de nieuwe missie werden het afgelopen jaar al talloze nieuwe concepten geïntroduceerd, waarbij Gijs van de Hoef vooral inspeelde op de differentiatie in doelgroepen. Zo introduceerden ze zwangerschapsmaaltijden, kraampakketmaaltijden, kidsmeals en zelfs wintersportmaaltijden. Helaas blijkt niet alles even makkelijk te verkopen, vertellen Christine en Renate.
Traiteurtoonbank
Wat wel héél goed is gelukt zijn de maaltijdboxen van GIJS. Het zijn geen boxen met ingrediënten waarmee je zelf nog aan de slag, moet maar boxen van 10 kant-en-klare maaltijden die je kunt invriezen. “De mensen vinden het fantastisch”, vertellen ze. “Vooral online zien we een enorme groei. Het is een goed concept dat door corona nog meer gewild is geraakt. Toen de lockdown in maart werd afgekondigd hebben we snel onze website nog gebruikersvriendelijker gemaakt. Ten opzichte van augustus vorig jaar zien we een enorme groei. Dat hadden we niet verwacht, maar door de corona-tijd heeft het echt een vlucht genomen.”
Tot nu toe worden deze maaltijdboxen in de regio bezorgd en/of konden mensen ze in de winkel afhalen. Bij Gijs van de Hoef merkten ze echter dat er ook buiten de regio belangstelling voor was. Vanaf vandaag startten ze daarom op met de landelijke bezorging van deze 10-maaltijdboxen. Een ambitie die al even sluimerde en nu ingezet kan worden omdat Gijs van de Hoef begin dit jaar stappen heeft genomen om flink uit te breiden in ruimte. “We werken altijd een beetje met de rem erop omdat opschalen vanuit de winkel niet mogelijk was. We hebben daar slechts 30m2 oppervlakte aan warme keuken en ook heel beperkte mogelijkheden voor opslag van verpakkingsmateriaal en dergelijke. Daarom konden we eigenlijk niet meer maaltijden produceren en bijvoorbeeld ook geen grote cateringopdrachten aannemen terwijl we dat wel super leuk vinden om structureel te gaan doen. Toen we begin dit jaar een nabijgelegen 260m2 bedrijfspand konden kopen was de keus snel gemaakt. Momenteel wordt dit verbouwd tot een productiekeuken die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 klaar is. Op basis van dit vooruitzicht hebben we nu alvast deze stap gezet om verdere groei in te zetten” besluiten de zussen die nog vol zitten met ideeën.
Voor meer informatie
Gijs van de Hoef
www.gijsvandehoef.nl
[email protected]