Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi breidt afhaaldiensten uit

Belarus: Eurotorg heeft meer like-for-like-omzet in derde kwartaal
De in Belarus gevestigde retailer Eurotorg had in het derde kwartaal een toename in like-for-like-omzet van 5,0%. Hoewel het derde kwartaal volgens de CEO van Eurotorg gekenmerkt werd door "externe onzekerheden", werd alsnog een positief resultaat behaald. Net als bij veel andere retailers werden de prestaties van Eurotorg bepaald door een groter gemiddeld volume per winkelmand (+10,3%) en een afname in winkelverkeer (-4,8%). Wegens de pandemie kiezen veel consumenten er voor om minder vaak naar de supermarkt te gaan, maar per bezoek ook meer uit te geven.
Bron: esmmagazine.com

VK: Aldi breidt pilotproject met afhaaldiensten uit
De Britse tak van Aldi gaat zijn pilotproject op het gebied van afhaaldiensten uitbreiden. Rond de kerstdagen zullen afhaaldiensten beschikbaar zijn bij tot 200 nieuwe locaties. Aldi is op dit moment de vijfde grootste supermarktgroep van het Verenigd Koninkrijk, met een netwerk van 900 winkels en een marktaandeel van 8%. In april ging het bedrijf van start met het afzetten van online voedselpakketten voor consumenten in quarantaine. Samen met Deliveroo werd een snelle thuisbezorgdienst opgezet. In september begon Aldi zijn afhaaldienst bij een enkele winkel in het midden van Engeland. In de afgelopen maand is het aantal afhaalpunten uitgebreid naar in totaal 18 winkels. Volgens directeur Giles Hurley is de pilotfase tot nu toe een groot succes.
Bron: reuters.com

India: Future Retail in conflict met Amazon wegens Reliance-overname
Future Retail ligt in de clinch met Amazon.com, in verband met de geplande overname van Reliance. Future Retail heeft tegen Amazon.com via een rechtbank in New Delhi een rechtszaak aangespannen, waarbij wordt geëist dat Amazon zich afzijdig houdt van de overname. Future Group heeft in augustus zijn vast activa op het gebied van retail voor US$ 3,4 mld (€ 2,9 mld) overgedragen aan Reliance Industries Ltd. Volgens Amazon is deze overdracht echter in strijd met afspraken die in 2019 door Amazon met Future Retail zijn gemaakt.
Bron: reuters.com

Litouwen: Maxima Grupė benoemt Karolis Ceizaris tot nieuwe CEO van Franmax
Maxima Grupė heeft de aanstelling aangekondigd van Karolis Ceizaris als nieuwe CEO van de dochteronderneming Franmax. Hij volgt daarmee Mantas Kuncaitis op, die voortaan actief zal zijn als CEO van Maxima Grupė en als voorzitter van de raad van bestuur. Voordat Ceizaris zich bij Franmax voegde, was hij actief als projectmanager bij Vilniaus Prekyba, dat de enige aandeelhouder is van Maxima Grupė.
Bron: esmmagazine.com 

SPAR houdt online vergadering in Schotland
SPAR Scotland heeft dit jaar zijn jaarlijkse algemene vergadering online gehouden. Op deze manier heeft SPAR een overzicht van de huidige financiële stand van zaken en de jaarresultaten gegeven. Ook gaf dit online evenement leveranciers de gelegenheid om kennis uit te wisselen en contacten te leggen. SPAR wil zich in Schotland beter richten op digitale initiatieven, zodat leveranciers en retailers beter tegemoet kunnen komen aan het veranderend consumentengedrag binnen de buurtwinkelsector.
Bron: spar-international.com 

Polen: consistente groei na drie kwartalen voor Dino Polska
Dino Polska S.A. heeft zijn winstmarges in de afgelopen drie kwartalen van 2020 weten te verbeteren. De omzet kwam over deze periode neer op PLN 7,4 mld (€ 1,6 mld). De vergelijkende winkelomzet nam toe met 13%. De bruto winst steeg jaar op jaar met 42,9% tot PLN 723 mln (€ 160,7 mln). Hierdoor groeide het winstmarge met 0,7 percentagepunten tot 9,8%.
Bron: grupadino.pl 

India: Flipkart zet dc op in Lucknow
De Indiase Walmart-dochteronderneming Flopkart gaat voor het eerst distributiecentrum opzetten in Lucknow. Dankzij het nieuwe logistieke centrum worden 500 banen gecreëerd. De faciliteit krijgt een oppervlak van bijna 4.650 vierkante meter. Het distributiecentrum heeft als doel om thuisbezorging van boodschappen mogelijk te maken in de steden Lucknow, Kanpur en Allahabad.
Bron: outlookindia.com 

VK: Nestlé neemt meerderheidsbelang in Mindful Chef
Nestlé heeft een meerderheidsbelang genomen in het Britse bedrijf Mindful Chef. Mindful Chef levert gezonde maaltijdpakketten en diepgevroren producten en werkt onder andere samen met de supermarktketen Waitrose. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door de schoolvrienden Giles Humphries, Myles Hopper en Robert Grieg-Gran. Door middel van crowdfunding kreeg de startup ongeveer 800 investeerders, waaronder de professionele en in retail gespecialiseerde investeerder Piper. Ook vond de startup aanvankelijk onderdak bij het moederbedrijf van Waitrose, John Lewis Partnership. De retailgroep wilde door middel van Mindful Chef zichzelf moderniseren en verbeteren qua online capaciteiten. Nestlé richt zich daarentegen meer op retail direct naar de consument toe. Eerder vergrootte Nestlé al zijn aandeel in het vergelijkbare Amerikaanse bedrijf Freshly.
Bron: retaildetail.eu 

Amerikaanse supermarkten kunnen niet langer om mobiele retail heen
De meeste Amerikaanse consumenten maken gemakkelijk gebruik van online middelen als ze boodschappen doen. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het marktonderzoeksbureau Acosta. De bevindingen laten zien hoe het consumentengedrag aan het veranderen is. Amerikaanse supermarktketens krijgen te maken met consumenten die steeds beter overweg kunnen met online kanalen. Het verslag “The Mobile-ization of Grocery Shopping” wijst aan dat 89% van alle Amerikaanse consumenten gebruik maakt van smartphones. In 2015 was dat nog slechts 22%.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: Whole Foods opent vestiging in Montana
De stad Bozeman in de staat Montana krijgt een eigen Whole Food-vestiging. De keten heeft onlangs toestemming verkregen om zich te vestigen in een winkelpand, dat voorheen gebruikt werd door de zelfstandige supermarktketen Fuddruckers. Het winkelcentrum waar de Whole Foods-vestiging wordt geopend krijgt daarnaast ook  een grondige renovatie.
Bron: explorebigsky.com 

VS: Shipt keert kerstbonussen uit
Het online bezorgplatform gaat zijn werknemers bonussen voor de feestdagen geven. Naar eigen zeggen zijn er op dit moment 200.000 mensen werkzaam voor Shipt. De bonussen variëren van US$ 50 tot US$ 300 (van € 42,34 tot € 254,07). De hoogte van de bonus varieert per regio, maar is altijd gebaseerd op het aantal leveringen dat door de werknemer wordt volbracht.
Bron: progressivegrocer.com 

VS: PriceSmart geeft overzicht over oktober
PriceSmart zag in oktober zijn netto omzet jaar op jaar toenemen met 10,4%, van US$ 254,0 mln tot US$ 280,3 mln (van € 215,1 mln tot € 237,4 mln). Door schommelingen in buitenlandse wisselkoersen werd de netto omzet ten opzichte van de vorige maand negatief beïnvloed met 3,6%, oftewel US$ 9,1 mln (€ 7,7 mln). Aan het einde van oktober had PriceSmart een netwerk van 46 groothandelszaken. In oktober 2019 stond het aantal filialen nog op 43 locaties.
Bron: prnewswire.com 

Publicatiedatum: