samen met Agrico UK

Britse universiteit wil 'perfecte aardappel' ontwikkelen met gamingtechnologie

In een baanbrekend nieuw project, waarbij Abertay University en een grote leverancier van aardappelpootgoed betrokken zijn, zal niets minder dan videogametechnologie worden gebruikt om de perfecte aardappel te helpen ontwikkelen. De universiteit, gevestigd in Dundee, is een samenwerkingsverband aangegaan met Agrico UK, met als doel het gebruik van kunstmatige intelligentie om het normaal gesproken langdurige en gecompliceerde productieproces te verkorten.

Het uitgangspunt is dat het project van £118.000 (ruim €132.000), dat wordt gefinancierd door Innovate UK en de Scottish Funding Council, screeningtechnieken zal ontwikkelen die helpen bij het selecteren van aardappelen die aantrekkelijk zijn voor de consument en die gemakkelijk te telen zijn.

Thenational.scot citeerde dr. John Grigor van Abertay's Division of Engineering and Food Science aldus: "Dit project duurt 30 maanden en we zijn verheugd om samen met Agrico UK te werken aan iets dat het potentieel heeft om daadwerkelijk een verandering teweeg te brengen."

Dr. Paul Robertson van Abertay's School of Design and Informatics voegde hieraan toe: "Abertay heeft een internationale reputatie opgebouwd op het gebied van videogametechnologie en we zijn verrast dat wij het op zo'n unieke manier kunnen inzetten."

Abertay heeft met een groot aantal industriële partners samengewerkt en presteert beter dan veel grotere universiteiten op een gebied dat cruciaal is voor de Britse bedrijfsstrategie. De universiteit heeft sterke banden met de voedsel- en drankensector en de expertise van haar academisch personeel is zeer gewild in de sector, bij professionals en in de academische wereld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven