Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kostenbesparing en duurzaamheid hand in hand

"Wie aardbeien zegt, zegt Hoogstraten. Terecht want Coöperatie Hoogstraten is gegroeid uit de aardbeiteelt. Ondertussen is Hoogstraten ook gekend als dé smaakspecialist in bessen, tomaat en paprika. Samen met onze producenten zorgen we ervoor dat klanten jaarrond kunnen genieten van smaakvolle groenten en fruit van hoge kwaliteit. Vanuit Hoogstraten leveren we aan Belgische en internationale supermarktketens, groothandelaars en exportfirma’s. Om die koppositie te behouden, staan kwaliteit en innovatie hoog op de agenda", aldus de coöperatie. 

"De huidige crisis leert ons dat zelfs nu innovatieve en creatieve oplossingen mogelijk zijn. Verantwoord en creatief verpakken wordt steeds belangrijker. Een unieke AGF-verpakking moet innovatief, onderscheidend en duurzaam zijn. De juiste verpakking maakt wel degelijk het verschil", stelt de organisatie. "Coöperatie Hoogstraten wil blijven investeren in een duurzame wisselwerking. Een mooi voorbeeld hiervan is de omschakeling naar kartonnen punnets voor aardbeien. Een project dat ondanks alle onvoorziene obstakels, toch succesvol werd afgerond. En zoals het hoort in een coöperatie kon rekenen op de betrokkenheid van verschillende afdelingen en externe partners."

Hans Vanderhallen, directeur bij Coöperatie Hoogstraten verduidelijkt: “Het project toont aan dat we onze horizon durven te verleggen en op ontdekking gaan naar innovaties. In samenspraak met de leverancier ontwikkelden wij een op maat gemaakte verpakkingsmachine waarbij de punnets rechtstreeks in de dozen worden geplaatst. Op die manier worden er nu vrachten met volledig gevulde aardbeidozen uitgeleverd aan onze producenten. Het resultaat: een kostenefficiënter verpakkingsconcept met een aanzienlijke arbeidsbesparing op de productiebedrijven. Bovendien worden de dozen met lege punnets gescand waarna deze info aan een RFID-tag gekoppeld wordt zodat het mogelijk wordt om alle QR-codes te linken aan de producent die deze punnets gaat vullen met overheerlijke Hoogstraten aardbeien. En de QR-code biedt meer dan dat. Met een eenvoudige klik komen consument en producent met elkaar in contact. Nu meer dan ooit willen we inzetten op persoonlijke verbinding en daardoor de korte keten waar coöperaties voor staan echt inhoud geven. Ondanks onze lange geschiedenis zijn we een moderne coöperatie met een sterke toekomstvisie. We analyseren onze mogelijkheden en die van onze omgeving en gaan ermee aan de slag. De introductie van de kartonnen punnet bewijst dit. Wij zijn ervan overtuigd dat samenwerken ons sterker maakt. We willen een wendbare organisatie zijn die een maximale afstemming realiseert tussen de verwachtingen van producenten en klanten,” besluit Hans Vanderhallen.

In het onderstaande filmpje wordt het project mooi in beeld gebracht.

100% FSC-karton
"De punnets zijn vervaardigd uit 100% FSC-karton en volledig vrij van plastic. Opvallen in het winkelrek zal de punnet met zijn aantrekkelijk design en premium look & feel zeker doen. Wanneer karton geen uitkomst biedt, kan de klant bij Hoogstraten ook opteren voor een duurzame variant in plastic", zegt Coöperatie Hoogstraten. "Al meer dan 5 jaar zijn onze plastic aardbeienpunnets immers gemaakt van 100% gerecycleerd PET-materiaal."

Voor meer informatie:
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59 (Kluis Z.1 - 1050)
2320 Hoogstraten, België
+32 33 40 02 11
[email protected]       
www.hoogstraten.eu     

Publicatiedatum: